Πρεμιέρα Super League: ΑΕΚ- Πλατανιάς 3-0 – Καλλονή -Ηρακλής 0-1 – Πανθρακικός – Αστέρας 0-2

Με το δεξί επέστρεψε η ΑΕΚ στη Super League, επικρατώντας μπροστά σε 30.000 φίλους της στο ΟΑΚΑ με 3-0 του Πλατανιά, για την πρεμιέρα. Τα γκολ της Ένωσης πέτυχαν οι Βάργκας (27΄), Γκάλο (47΄) και Αραβίδης (58΄).

Ηταν ένα ματς που ξεκίνησε με το αναμενόμενο άγχος για τους γηπεδούχους, από τη στιγμή που δεν έγινε γκολ

η κλασική ευκαιρία που δημιούργησε ο Βάργκας και έχασε (άουτ) ο Τζεμπούρ μόλις στο 2΄.

Στην πρεμιέρα το άγχος είναι δεδομένο, πολλώ δε μάλλον όταν έχουν μεσολαβήσει 852 ημέρες απουσίας από την κατηγορία. Ο Δέλλας παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1 και τον Τζεμπούρ στην κορυφή. Στην ανάπτυξη οι δύο σέντερ μπακ Κολοβέτσιος και Τζανετόπουλος πήγαιναν στα άκρα και ανάμεσά τους αναλάμβανε ρόλο οργανωτή ο Γιόχανσον.

Αυτό μετέτρεπε τον σχηματισμό της ΑΕΚ σε 3-4-3 όταν υπήρχε “σετ” παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, δεν απειλήθηκαν και άνοιξαν το σκορ στο 27΄ όταν μετά από εξαιρετική πάσα του Γιόχανσον, ο Βάργκας πρόλαβε τον Κουλιμπαλί και με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Με τη συμπλήρωση 100 δευτερολέπτων στο β΄ ημίχρονο, ο Ροντρίγκο Γκάλο σήκωσε στο… πόδι τους περίπου 30.000 φιλους της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όταν με ατομική ενέργεια και αριστερό σουτ πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ.

Στο 58΄ ο Χρήστος Αραβίδης πέτυχε το 3-0 μετά από σούπερ συνδυασμό Βάργκας-Πλατέλλα-Σιμόες. Το πάρτι είχε αρχίσει και οι συνθήκες ήταν ιδανικές για το ντεμπούτο του Ντιέγκο Μπουονανότε. Ο Αργεντινός έπαιξε κλασικό “δεκάρι” πίσω από τον Αραβίδη, αλλά ο ρυθμός είχε πέσει πολύ και αυτό δεν τον βοήθησε να μπει στο παιχνίδι.

Οσο για τον Πλατανιά, η πρεμιέρα ήταν άκρως προβληματική ειδικά για τα δεδομένα του Γιώργου Παράσχου. Ενδεκάδα με δέκα ξένους και έναν εντελώς ασταθή τερματοφύλακα, προσθέτουν πολλούς… πονοκεφάλους στον έμπειρο τεχνικό.

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Κίτρινες: Μπανανά

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Σιμόες (75΄ Μπουονανότε), Γιόχανσον, Πλατέλλας, Βάργκας (66΄ Ανάκογλου), Αραβίδης, Τζεμπούρ (52΄ Μπαρμπόσα)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Ολιμπά, Μπανανά, Σέλιν (70΄ Γουνδουλάκης), Βάντερσον, Γνιάτιτς, Στανισλάβλιεβιτς, Μαχαμάτ, Μενδρινός (55΄ Τσουράκης), Γκόμες (55΄ Ντίνας), Ανγκούλο

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ 0-2

Με… άνεση πέρασε ο Αστέρας Τρίπολης από την Κομοτηνή, καθώς στην πρεμιέρα της Super League νίκησε 2-0 τον Πανθρακικό, με τέρματα των Μπερτόλιο (25′) και Γιάννου (63′). Ο Αργεντινός σκόρερ του πρώτου τέρματος έγινε και ο πρώτος παίκτης που αποβλήθηκε στη νέα σεζόν (στο 77′ με 2η κίτρινη κάρτα).

Η δυνατή βροχόπτωση στη Κομοτηνή, σίγουρα δυσκόλεψε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, ωστόσο ο Αστέρας ήταν πιο ουσιαστικός και πιο επικίνδυνος. Και δίκαια άνοιξε το σκορ με τον Φακούντο Μπερτόλιο, όταν στο 25′ και σε σέντρα του Μάσα από αριστερά, ο Αθανασιάδης πραγματοποίησε κακή έξοδο και ο άσος του Αστέρα με κεφαλιά από κοντά άνοιξε το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν σημαντική ευκαιρία στο 36′, όταν ο Μάσα πέρασε τον Αθανασιάδη, αλλά ο Σερφά έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Στα ίδια κινήθηκε και το β’ ημίχρονο και σε μια φάση διαρκείας στο 63′, ο Γιάννου με διπλή προσπάθεια διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Τελικά, στο 77′ ο Μπερτόλιο «κατάφερε» να γίνει και ο πρώτος παίκτης της νέας σεζόν που αποβλήθηκε, καθώς αντίκρισε τη 2η κίτρινη κάρτα. Αυτό ήταν και το τελευταίο αξιοσημείωτο της αναμέτρησης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιωάννης Παπαδόπουλος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 77′ Μπερτόλιο (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αθανασιάδης – Γιάννου, Χαμντανί, Αλόκο, Ιγκλέσιας, Γιαννούλης

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ρόκα): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου (70′ Σέτι), Παπαχρήστος (56′ Χασομέρης), Ποτουρίδης, Σερφά, Μελίσσης, Μεχία, Ροζέριο (83′ Νικόλτσης), Χαβίτο, Τζάνης, Ιγκόρ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Κοσίσκι, Ζησόπουλος, Αλόκο, Γκοϊάν, Γιαννούλης, Χαμντανί, Ιγκλέσιας (87′ Έντερσον), Μπερτόλιο, Μάσα (74′ Δημούτσος), Λανθαρότε (65′ Φούντας), Γιάννου.

ΚΑΛΛΟΝΗ – ΗΡΑΚΛΗΣ 0-1

Με εκτός έδρας νίκη 1-0 επί της Καλλονής συνδύασε την επιστροφή του στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά από 4 χρόνια απουσίας, ο Ηρακλής. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και πρώτο της σεζόν στη Σούπερ Λιγκ σημείωσε ο Εμανουέλ Περόνε, στο 7ο λεπτό.

Μόλις 7 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, ο Τσιλιανίδης «έστρωσε» ωραία μπαλιά στον Περόνε στην περιοχή και αυτός με σουτ σκόραρε εναντίον της πρώην ομάδας του, ανοίγοντας το σκορ για τον «Γηραιό». Τρία λεπτά αργότερα, ο Περόνε είχε νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Η Καλλονή συνέχισε ν’ αφήνει κενούς χώρους πίσω επιτρέποντας στον Ηρακλή να «μετρά» πέντε τελικές στα πρώτα 15 λεπτά.

Στο ντεμπούτο του ως τεχνικός στη Super League, o Θαλής Θεοδωρίδης έβλεπε τους παίκτες της Καλλονής να παρουσιάζουν άσχημη εικόνα στη μεσαία γραμμή και στο 32΄ παρ΄ ολίγο να δεχτούν αυτογκόλ οι γηπεδούχοι, όταν ο Κεϊτά έκανε κεφαλιά… προς τα πίσω, αλλά ο Χογκ μάζεψε την μπάλα. Πάντως, η Καλλονή είχε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 40΄, με τον Μανούσο να κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα να περνά άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι πίεσαν για το 1-1, όμως συνέχισαν να αφήνουν πολλά κενά πίσω, κάτι που δεν εκμεταλλεύτηκε ο Ηρακλής μένοντας στο ένα γκολ στην επιστροφή του στην πρώτη κατηγορία. Η καλύτερη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα γκολ του, ήρθε για τον Ηρακλή στο 79΄, όταν ο Μπαρτολίνι με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Κυριακίδης μόνος έστειλε την μπάλα εκτός.

Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)

Κίτρινες: Μάρκοβιτς, Κεϊτα – Λάζαρ, Ρομάνο

ΚΑΛΛΟΝΗ (Θαλής Θεοδωρίδης): Χογκ, Τσαμπούρης, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Κρολ, Κεϊτά, Κλαντρούμπσκι (77΄ Μπούρους), Καλτσάς (53΄ Εμιλιάνο), Γεωργίου (67΄ Σάμπα), Μανούσος, Μάρκοβιτς.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Στάμου, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Λάζαρ (66΄ Πορτουλίδης), Τσιλιανίδης (59΄ Χαντί), Ρομάνο (81΄ Ζιάμπαρης), Κυριακίδης, Περόνε.

ΠΗΓΗ: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα