Πρεμ Γουάτσα: Άνοιξε στην Αθήνα νέες “πόρτες” για επενδύσεις – Συμμετοχή στη Lamda;

Ο Ινδο-Καναδός μεγαλοεπενδυτής Πρεμ Γουάτσα με την πλειοψηφική συμμετοχή στη Eurobank και στη Eurolife, ιδιοκτήτης της Praktiker Hellas και μέτοχος στον Μυτιληναίο, είχε σήμερα στην Αθήνα σημαντικές επαφές:  Με τον πρωθυπουργό

Κ.Μητσοτάκη, καθώς επίσης, στα γραφεία της Eurolife με τους Γ. Στουρνάρα, Θ. Φέσσα και Γ. Ρέτσο παρουσία των Φωκίωνα Καραβία, Αλ. Σαρρηγεωργίου και Γ. Χρυσικού.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση Μητσοτάκη – Γουάτσα, αυτή διευρύνθηκε με την παρουσία του υπουργού Αδωνι Γεωργιάδη, και στελεχών της Eurobank. Εκεί ο υπουργός Ανάπτυξης ενημέρωσε για το πως προχωρά η επένδυση στο Ελληνικό, σχετικά με τις επόμενες ενέργειες γύρω από το καζίνο, καθώς και ο,τι εκκρεμεί από πλευράς ελληνικού δημοσίου.

Η αγορά εκτιμά ότι ο Π.Γουάτσα ενδιαφέρεται είτε για την είσοδο του στην σχεδιαζόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Lamda ή ευρύτερα για συμμετοχή  στο project.

Σημειώνεται ότι είχε ολιγόλεπτη συνάντηση στο Μποδοσάκειο Ίδρυμα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Οδυσσέα Αθανασίου, χωρίς αυτή να είναι προγραμματισμένη.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν επίσης λόγο για ενδιαφέρον αγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής. Εκτιμάται ότι  θα υποβληθεί από το Fairfax μη δεσμευτική προσφορά, αλλά είναι αβέβαιη η υποβολή δεσμευτικής προσφοράς τον Ιανουάριο 2020, καθώς υπάρχουν εμπόδια όσον αφορά τον ανταγωνισμό, δεδομένης της πλειοψηφικής συμμετοχής στην Eurolife.

Keywords
Τυχαία Θέματα