Πράσινο υπό όρους στον γάμο Disney- Fox αξίας 71 δισ.

Την πολυπόθητη έγκριση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για την εξαγορά της 21St Century Fox έναντι 71 δισ. δολαρίων έλαβε η Walt Disney, υπό τον όρο όμως ότι θα πωληθεί το δίκτυο περιφερειακών αθλητικών καναλιών της Fox.

«Οι Αμερικανοί καταναλωτές έχουν επωφεληθεί από τον ευθύ ανταγωνισμό

ανάμεσα στα καλωδιακά αθλητικά δίκτυα των Disney και Fox, ο οποιός και έχει αποτρέψει την άνοδο των τιμών» δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας, Μάκαν Ντέλραχιμ, εξηγώντας την απόφαση να τεθεί ως όρος η πώληση των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων.

Το πράσινο, που άναψε έστω και υπό όρους, δίνει στην Disney προβάδισμα στην μάχη της με την Comcast για τον έλεγχο βασικών δραστηριοτήτων ψυχαγωγίας της αυτοκρατορίας του Ρούπερτ Μέρντοχ. Ωστόσο και η τελευταία δεν δείχνει διατεθειμένη να παραιτηθεί. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική προσφορά της Disney ήταν ύψους 52,4 δισ. δολαρίων, αλλά πριν από λίγες εβδομάδες η Comcast προέβη σε επιθετική προσφορά ύψους 65 δισ. δολαρίων αποκλειστικά σε μετρητά. Ανάγκασε έτσι την Disney να ανεβάσει το προσφερόμενο αντίτιμο στα 71,3 δισ. δολάρια σε μετρητά και μετοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal η Comcast εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασιών με ομίλους private equity σε περίπτωση, που χρειαστεί έξτρα ρευστό για ενδεχόμενη νέα προσφορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα