“Ποτάμι”: Αφιέρωμα του Reuters στο εγχείρημα του Στ. Θεοδωράκη

«Απροσδόκητη ισχυρή πολιτική υποστήριξη κερδίζει ένας δημοσιογράφος της τηλεόρασης, ο οποίος μετατρέπεται σε πολιτικό σταυροφόρο και υπόσχεται να ταρακουνήσει την ελληνική πολιτική σκηνή, στην πορεία προς τις ευρωπαϊκές εκλογές τον προσεχή Μάιο».

Με αυτό τον τρόπο το Reuters σκιαγραφεί το πορτραίτο του Σταύρου Θεοδωράκη και το πολιτικό του ρεύμα «Το Ποτάμι».

«Τηλεοπτικός δημοσιογράφος που έγινε πολιτικός καβαλάει

το αντικαθεστωτικό κύμα», αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ των δημοσιογράφων.

Οπως τονίζει, ο Σταύρος Θεοδωράκης ποντάρει στη δυσαρέσκεια των Ελλήνων για το πολιτικό κατεστημένο και απευθύνει κάλεσμα για ένα γνήσιο, νεολαιίστικο κίνημα που θα λύσει τα προβλήματα της χώρας και κερδίζει γρήγορα οπαδούς τόσο από την αριστερά, όσο και από τη δεξιά.

Ακολούθως, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις δημοσκοπήσεις που καταγράφουν ότι το «Ποτάμι» συγκεντρώνει σχεδόν 6% των ψήφων, μόλις τρεις εβδομάδες μετά τη γέννησή του.

«Σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να λες ότι είσαι στην αριστερά ή την δεξιά», αναφέρει ο 50χρονος στο Reuters και συμπληρώνει ότι «όταν υπάρχουν τόσα πολλά προβλήματα, όταν νιώθεις ότι το καράβι βουλιάζει, τότε δεν ρωτάς αν υπάρχει ένας καλός αριστερός ή δεξιός μηχανικός, ρωτάς μόνον αν υπάρχει καλός μηχανικός».

Original article: “Ποτάμι”: Αφιέρωμα του Reuters στο εγχείρημα του Στ. Θεοδωράκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα