Ποσοστά χούντας και σοβιέτ στα “δημοψηφίσματα” των φιλορώσων σε Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα

Οι φιλορωσικές αρχές στις ουκρανικές περιφέρειες Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα — οι οποίες ελέγχονται εν μέρει ή εξ ολοκλήρου από τη Μόσχα — ανακοίνωσαν  συντριπτικά ποσοστά υπέρ της προσάρτησης των τεσσάρων περιοχών στη Ρωσική Ομοσπονδία βάσει των “δημοψηφισμάτων” που διοργάνωσαν.

Στο Λουχάνσκ, το “ναι” στην προσάρτηση στη Ρωσία συγκέντρωσε 98,42%, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ηγεσία της αποσχισθείσας ουκρανικής περιφέρειας.

Στην Ζαπορίζια, οι φιλορωσικές

αρχές ανακοίνωσαν ότι το 93,11% των ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ της ένταξης στη Ρωσική Ομοσπονδία, με καταμετρημένο το σύνολο των ψηφοδελτίων.

Στη Χερσώνα, η κατοχική διοίκηση που υποστηρίζει τη Μόσχα ανακοίνωσε ότι το 87,05% ψήφισε “ναι”, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα.

Στο Ντονέτσκ, όπου η καταμέτρηση δεν έχει ολοκληρωθεί, η ηγεσία της αποσχισθείσας ουκρανικής περιφέρειας επιβεβαίωσε ότι το “ναι” επικρατεί με συντριπτικό ποσοστό.

“Καλώς ήρθατε στο σπίτι σας, στη Ρωσία”, έσπευσε να σχολιάσει ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε ανάρτησή του στο Telegram.

 Ανοίγει έτσι, με αυτό τον “δημοκρατικό” τρόπο, ο δρόμος για τον Βλαντιμίρ Πούτιν να προσαρτήσει τις τέσσερις αυτές περιοχές και να αποκαλέσει οποιαδήποτε προσπάθεια της Ουκρανίας να τις ανακαταλάβει ως επίθεση στην ίδια τη Ρωσία. Μια τέτοια κίνηση θα δώσει τη δυνατότητα στη Μόσχα να χρησιμοποιήσει όποιον οπλισμό κρίνει αναγκαίο, καθώς οι περιοχές αυτές θα θεωρούνται, πλέον, ρωσικά εδάφη.

Ο ΟΗΕ υποστηρίζει «την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» στα «αναγνωρισμένα» σύνορά της

ΟΙ ΗΠΑ

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους “δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ” την προσάρτηση στη Ρωσία εδαφών της Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

“Εμείς οι ίδιοι και πολλές άλλες χώρες ήμασταν σαφείς. Δεν θα αναγνωρίσουμε, δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ, την προσάρτηση ουκρανικού εδάφους στη Ρωσία”, τόνισε ο Μπλίνκεν,

Keywords
Τυχαία Θέματα