Πώς η Unilever θα πουλήσει την Ελαΐς και τα σήματα Άλτις, Ελάνθη, Βιτάμ, Flora, superfresco

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχει βρεθεί ο αγοραστής για το ιστορικό εργοστάσιο της Ελαΐς στην Πειραιώς, που παράγει μερικά από τα δημοφιλέστερα brands ελαιολάδου και μαργαρινών στην εγχώρια αγορά.

Την απόφαση για την πώληση έλαβε η μητρική εταιρεία, Unilever, δεδομένου ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα έχουν πάψει να αποτελούν corebusiness για τον όμιλο. Για του λόγου το αληθές, ο όμιλος αποφάσισε την

ενίσχυση του έταιρου εργοστασίου στο Ρέντη, που παράγει απορρυπαντικά, αφενός με εγκατάσταση νέας τεχνολογίας αιχμής και αφετέρου με την μεταφορά παραγωγής από άλλα εργοστάσια του ομίλου στο εξωτερικό.

Όπως αναφέρει στο foodbusiness.gr ο κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Διευθυντής Επικοινωνίας της ΕλαΐςUnilever Hellas, η περίοδος εκδήλωσης ενδιαφέροντος ξεκινάει από τώρα και την διαπραγμάτευση θα χειριστεί εξ’ ολοκλήρου η κεντρική διοίκηση στο Λονδίνο. Η πώληση αφορά στο εργοστάσιο της Ελαΐς στο Ν. Φάληρο, μαζί με τα brands που παράγει και συγκεκριμένα τα ελαιόλαδα Άλτις, Ελάνθη και Solon (που ανήκουν στην θυγατρική «Ελάνθη»), όπως και το σύνολο των brands μαργαρίνης (Άλτις soft, Βιτάμ, Ελαΐς, Flora, superfresco).

Ο κ. Αντωνιάδης εκτιμά ότι δεδομένων των ηγετικών μεριδίων που κατέχουν τα παραπάνω brands στην αγορά, θα εκδηλωθεί έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον. Ο ίδιος επισημαίνει ότι βασικό στόχο αποτελεί η πώληση του εργοστασίου εν λειτουργία και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, ενώ εκτιμά ότι η ολοκλήρωση της μεταβίβασης θα πραγματοποιηθεί εντός του 2018 (ενδεχομένως το 2ο εξάμηνο).

ΠΗΓΗ: foodbusiness

Ελαΐς- Unilever Hellas: Πωλούνται Άλτις, Ελάνθη και οι εργαζόμενοι(!) στο εργοστάσιο της Πειραιώς

Keywords
Τυχαία Θέματα