Πως γλίτωσε (προσωρινά) η Βενεζουέλα την χρεοκοπία

Η πτώση στη τιμή του πετρελαίου έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις πετρελαιοπαραγωγές χώρες που δεν έχουν άλλους πόρους και βιώνουν αυτή την περίοδο μια νέα οικονομική κρίση που στραγγαλίζει τα εθνικά ταμεία. Μεταξύ αυτών των χωρών είναι και η Βενεζουέλα του Νίκολας Μαδούρο που μετά τον θάνατο του Ούγκο Τσάβεζ έχει βρεθεί μπροστά σε ένα βουνό εξελίξεων που είτε δεν μπορούσε να προβλέψει ή δεν γινόταν να διορθώσει η

Μπολιβαριανή επανάσταση.

Η Βενεζουέλα που βρίσκεται με την πλάτη στο τοίχο μετά την πτώση του πετρελαίου κατάφερε να πληρώσει το ομολόγο ύψους 1,5 δισ. δολαρίων που έληγε στις 26/02 και απέφυγε τουλάχιστον προς ώρας την χρεοκοπία, σύμφωνα και με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Οι επενδυτές εκτιμούσαν ότι η κυβέρνηση του προέδρου Νίκολας Μαδούρο θα μπορούσε μεν να αποπληρώσει το ομόλογο που έληγε σήμερα, ανησυχούν ωστόσο αναφορικά με τις πιο επώδυνες πληρωμές των ομολόγων της πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA, που είναι προγραμματισμένες για αργότερα εντός του 2016.

Υπενθυμίζεται ότι, μόλις πριν από ενάμιση μήνα περίπου, η Βενεζουέλα είχε στείλει ράβδους χρυσού, αξίας 1,3 δισ. δολαρίων, για να αποπληρώσει μέρος του χρέους της.

Keywords
Τυχαία Θέματα