Πως είδαν τα αποτελέσματα της Alpha Bank οι αναλυτές

Σε σημερινή της ανάλυση με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Alpha Bank, η Morgan Stanley τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι η κερδοφορία βελτιώνεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Η μετοχή της Alpha Bank έχει περιέλθει σε σημαντικά ελκυστικά επίπεδα λέει η MS αλλά μειώνει την τιμή στόχο στα 0,80 ευρώ, από 0,90 ευρώ προηγουμένως.

Από τη μεριά της η JP Morgan

Cazenove χαρακτηρίζει πολύ θετικά τα αποτελέσματα της Alpha Bank, διατηρώντας τη μετοχή στα top picks της μεταξύ των ελληνικών τραπεζών. Οι αναλυτές της θεωρούν ότι η αύξηση του δείκτη κάλυψης των προβληματικών δανείων θα κάμψουν τις ανησυχίες της αγοράς σχετικά με τη διαχείριση του προβλήματος αυτού.

H Nomura διατηρεί τη σύσταση “buy” με τιμή στόχο το 0,75 του ευρώ για την Alpha Bank στον απόηχο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων 9μήνου.Όπως σημειώνει η επενδυτική οι καθαρές ζημιές των 157 εκατ. ευρώ ήταν μεγαλύτερες απ’ τα 44 εκατ. ευρώ που περίμενε η Nomura, ωστόσο, όπως σημειώνει, σ’ αυτό έπαιξαν ρόλο το σχέδιο εθελούσιας εξόδου αλλά και οι καλή τη πίστη χρεώσεις που πήρε η Alpha απ’ την εξαγορά του δικτύου της Citi. Δύο στοιχεία τα οποία εξαρχής δεν είχαν υπολογίσει οι αναλυτές της Nomura.Εάν εξαιρεθούν τα παραπάνω τότε τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου είναι ελαφρώς καλύτερα των εκτιμήσεων. Μάλιστα η Nomura τονίζει ότι η εξαγορά του δικτύου της Citi αλλά και η εθελούσια θα βελτιώσουν τα μελλοντικά κέρδη. Ωστόσο το ρίσκο πρόωρων εκλογών και η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα μπορεί να επηρεάσει το σύνολο των τραπεζικών μετοχών τους επόμενους μήνες.Η Nomura επίσης σχολιάζει πως το κόστος του ρίσκου για την τράπεζα ήταν στις 216 μονάδες βάσης, κάτω απ’ την εκτίμηση των 230 μονάδων. Πρόκειται για το μικρότερο ποσοστό απ’ το β’ τρίμηνο του 2011

Απ’ την πλευρά της η Credit Suisse σημειώνει πως τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου ήταν σταθερά αν και σε γενικές γραμμές δεν ανταποκρίθηκε πλήρως στις προσδοκίες.

Η θετική τάση αναφορικά με τις καταθέσεις, το κόστος χρηματοδότησης και τη ροή των μη εξυπηρετούμενων δανείων συνεχίστηκε, σημειώνει η Credit Suisse εστιάζοντας επίσης στην αύξηση της κάλυψης των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 60%.Επίσης σχολιάζει πως η Κεφαλαιακή βάση είναι ισχυρή με το Core Tier 1 στο 14,9%.Το γεγονός, σύμφωνα με την επενδυτική, στρέφει το ενδιαφέρον στο εάν καταφέρει η Alpha Bank να διανείμει μέρισμα με τη Διοίκηση όμως να απαντά πως θα πρέπει πρώτα να να υπάρξει ξεκάθαρη θέση απ’ την κομισιόν.Για την Credit Suisse υπήρξε αρνητική έκπληξη αναφορικά με τα spread των δανείων προς Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα οποία υποχώρησαν κατά 20 μονάδες βάσης απ’ το β’ τρίμηνο κυρίως λόγω της αναδιάρθρωσης δανείων. Μάλιστα η Διοίκηση της τράπεζας είπε πως αυτή η τάση θα συνεχιστεί βραχυπρόθεσμα. Για τους αναλυτές της επενδυτικής η κινητικότητα εκ μέρους της κυβέρνησης για μεγαλύτερες αναδιαρθρώσεις είναι κάτι θετικό, ωστόσο θα πιέσει τα έσοδα της τράεπζας.Το κόστος χρηματοδότησης των ελληνικών επιχειρήσεων είναι υψηλό σε σημείο αστάθειας και η μείωση των επιτοκίων μεσοπρόθεσμα ως κίνδυνο για την κερδοφορία, σημειώνουν.Και η έκθεση καταλήγει πως το πολιτικό περιβάλλον θα συνεχίσει να επιδρά ως κύριος καταλύτης στην πορεία των τραπεζικών μετοχών τοςυ επόμενους μήνες. “Δεν περιμένουμε η αγορά να νοιώσει άνετα με τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών πριν από την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας”, σημειώνει χαρακτηριστικά.Η Credit Suisse έχει σύσταση “ουδέτερη” για την τράπεζα με τιμή στόχο το 0,7 του ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα