Πόρισμα πραγματογνώμονα “καίει” Περιφέρεια, Αστυνομία, Πυροσβεστική για την τραγωδία στο Μάτι

Πόρισμα – κόλαφο κατά Πυροσβεστικής, Περιφέρειας Αττικής, Αστυνομίας και Πολιτικής Προστασίας για την τραγωδία σε Βουτζά και Μάτι του πραγματογνώμονα Δημήτρη Λιότσου που όρισε η Εισαγγελία Πρωτοδικών παρουσιάζει σήμερα το “Έθνος”.

Αποκαλύπτει τις διαβιβάσεις από το μοναδικό ελικόπτερο που πέταξε στη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 από τις οποίες γίνεται ξεκάθαρο ότι παρά την έγκαιρη ενημέρωση για την κατεύθυνση της φωτιάς, δεν δόθηκε ποτέ εντολή εκκένωσης.

Σύμφωνα με το πόρισμα, “Θα μπορούσαν να είχαν σωθεί άνθρωποι εάν η εντολή εκκένωσης είχε

δοθεί τη σωστή στιγμή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπολογίζοντας πως οι κάτοικοι διανύοντας περίπου 80 μέτρα το λεπτό θα μπορούσαν να έχουν απομακρυνθεί μέσα σε 15 με 20 λεπτά περπατώντας! Θα μπορούσαν να καλύψουν απόσταση άνω του ενός χιλιομέτρου με τα πόδια και χωρίς πανικό… αν όμως είχε σπεύσει κάποιος να τους ειδοποιήσει.

Αποδίδονται ευθύνες σε Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία, ενώ κατακεραυνώνονται οι αστυνομικές Αρχές (οδήγησε τα αυτοκίνητα στον κεντρικό δρόμο στο Μάτι, ενώ ήδη είχαν “φράξει” και οι κάθετες οδοί)και η Περιφέρεια Αττικής.

Παραποιημένα στοιχεία

Ήδη είναι σε εξέλιξη έρευνα για τις κινήσεις και τον ρόλο αξιωματικών της Πυροσβεστικής. Μάλιστα έχουν κληθεί να καταθέσουν ως ύποπτοι δυο αξιωματικοί για παραποίηση στοιχείων που είχαν ρόλο – κλειδί την ώρα της φωτιάς.

Με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν φαίνονται οχήματα τα οποία βρίσκονταν στην Κινέτα να επιχειρούν στο Μάτι, ενώ σε άλλη περίπτωση άλλο όχημα εμφανίζεται πρώτα να φτάνει στη φωτιά και μετά από ώρα να ενημερώνεται να σπεύσει εκεί!

Πολλά στοιχεία εμφανίζονται να έχουν περαστεί στο σύστημα χειροκίνητα δημιουργώντας υποψία ότι επιχειρήθηκε συγκάλυψη ευθυνών.

Παράλληλα, σύμφωνα με το πόρισμα, μέσω GPS από το ΠΣ 3993 προκύπτει ότι η πρώτη κινητοποίηση και ειδοποίηση προς το Κέντρο για το συμβάν σημειώνεται στις 16:41 και όχι 16:49:27, όπως αναφέρει το έγγραφο με Α/Α: 571943 από το ΕΣΚΕ – ΣΕΚΥΠΣ, αλλά ούτε και η ώρα του Δελτίου τύπου ισχύει…

Keywords
Τυχαία Θέματα