ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: Άνοιξαν τις πύλες οι αντιεξουσιαστές για να γίνει η γιορτή

Άνοιξαν οι πύλες του Πολυτεχνείου το οποίο τελούσε υπό κατάληψη, μετά από παρέμβαση φοιτητικών συλλόγων. Αυτήν την ώρα οι καταληψίες έχουν περιοριστεί σε ένα κτήριο του ΕΜΠ.

Εκατοντάδες φοιτητές είχαν πραγματοποιήσει πορεία προς το Πολυτεχνείο, προκεμένου να ανοίξουν οι πόρτες του Ιδρύματος για τον εορτασμό της 44ης επετείου της εξέγερσης.

Οι αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου:

«Ανοιχτο το ΕΜΠ μετά από παρέμβαση 300 συντρόφων κ συντροφισσών.

Καλούμε τις δυνάμεις του κινήματος, την εργατική τάξη κ το λαό να πλαισιώσει τις εκδηλώσεις τιμής κ μνήμης της εξέγερσης του 1973. Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών κ κομμουνιστών)», αναφέρει δημοσίευση στις 16:08.
Στις 16:20 άλλη ανάρτηση αναφέρει: «Αντίθετα με ό,τι ισχυρίζονται οι κομματικές οργανώσεις και τα ΜΜΕ, το Πολυτεχνείο είναι ανοιχτό. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να εισέλθει όποιος θέλει από την πύλη της οδού Στουρνάρη τόσο για να τιμήσει τη μνήμη των νεκρών, όσο και για να λάβει μέρος στη συνέλευση της κατάληψης. Αυτό που δεν επιτρέπουν οι καταληψίες-και αποτελεί πράγματι μία ενδιαφέρουσα ανατρεπτική εξέλιξη στο καθιερωμένο βαρετό μνημόσυνο – είναι οι κομματικές οργανώσεις να στήσουν τα τραπεζάκια τους και να κάνουν προπαγάνδα μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου ( απ’ έξω εννοείται πως μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν). Ο καθένας λοιπόν μπορεί να βρεθεί εκεί με την πολιτική του ταυτότητα, όχι όμως με τον κομματικό του στρατό για να προτείνει τη διαφοροποίηση και την κατάτμηση. Όσοι τιμούν την εξέγερση την αντιλαμβάνονται ως ενιαία και οριζόντια διαδικασία».

Πηγή: Εληξε η κατάληψη στο Πολυτεχνείο [εικόνες] | iefimerida.gr

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: 70 αντιεξουσιαστές τινάζουν στον αέρα τις εκδηλώσεις μνήμης…

Keywords
Αναζητήσεις
ποτε θα γινει η γιορτη του πολυτεχνειου
Τυχαία Θέματα