Πολιτική ουσία αλλά και συναίσθημα σε εκδήλωση του Σίμου Κεδίκογλου στη Χαλκίδα

Πολύ ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο αλλά και ειλικρινή, ζεστά ανθρώπινα συναισθήματα το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ευβοίας, στη Χαλκίδα. Οικοδεσπότης ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – και πρώτος Βουλευτής του Νομού Ευβοίας- Σίμος Κεδίκογλου. Τοακροατήριο μεγάλο και ιδιαίτερα ενθουσιώδες, η δε ομιλία επικεντρωμένη στον Πρωτογενή Τομέα, ως εφαλτήριο ανάπτυξης για την Εύβοια – ένα θέμα με το οποίο ο Σίμος ασχολείται με πάθος εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Στην

ομιλία του, όντας καθ’ ύλην αρμόδιος Υφυπουργός και χρησιμοποιώντας αναλυτική τεκμηρίωση και στοιχεία, παρουσίασε τη συγκεκριμένη στρατηγική της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και τις άμεσες, αποτελεσματικές παρεμβάσεις πουέδωσαν λύσεις και ανακούφισαν την Εύβοια, αντιμετωπίζοντας με τόλμη και αποφασιστικότητα τις διαδοχικές κρίσεις που βίωσε ο τόπος κατά την τελευταία τριετία – με ιδιαίτερη έμφαση στους πληγέντες από τις πρόσφατες θεομηνίες και κυρίως τις καταστροφικές πυρκαγιές.Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την τριετία 2020-2022 διατέθηκαν μέσω έκτακτων μέτρων και ενισχύσεων στην Εύβοια για Γεωργία-Κτηνοτροφία €71,5 εκατ., για Αλιεία-Υδατοκαλλιέργειες €17,8 εκατ., για την ανακούφιση από φυσικές καταστροφές €166 εκατ., ενώ για υλοποίηση δημοσίων έργων και επενδυτικών σχεδίων από επιχειρήσεις διατέθηκαν €253 εκατ. και €32,6 εκατ. αντιστοίχως.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, καθώς και η Γενική Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ, Χριστιάνα Καλογήρου, οι οποίοι αναφέρθηκαν ένθερμα στο πολιτικό έργο αλλά και στην προσωπικότητα του Σίμου Κεδίκογλου. Ανάλογη απόχρωση είχαν και οι υπόλοιποι χαιρετισμοί από παράγοντες της της τοπικής αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου της Εύβοιας.

Πέρα από την παρουσία του Μητροπολίτη και των τοπικών αρχών, η προσέλευση των απλών πολιτών της Εύβοιας ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Το αμφιθέατρο της περιφέρειας γέμισε από νωρίς και αρκετός κόσμος αναγκάστηκε να παρακολουθήσει τις ομιλίες από τις οθόνες στους εξωτερικούς χώρους.

Κι αυτό που πραγματικά είναι μοναδικό στην περίπτωση του Σίμου Κεδίκογλου, δεν είναι μόνο η αναγνώριση του πολιτικής του παρουσίας στην κεντρική πολιτική σκηνή και η αφοσίωσή του στην Εύβοια, αλλά και η αμεσότητα, η ειλικρίνεια και η συνέπεια με την οποία συνδέεται με τους απλούς, καθημερινούς ανθρώπους. Αυτή η σχέση, πέρα από συμφέροντα και στενές κομματικές τοποθετήσεις, ήταν διάχυτη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Αντίστοιχα φορτισμένος ήταν και ο ίδιος ο ομιλητής, ο οποίος, με την οικογένειά του παρούσα στην πρώτη σειρά, έκλεισε την τοποθέτησή του τονίζοντας ότι «Aπό την πλευρά μου, θα είμαι πάντα παρών στην πρώτη γραμμή. Στις εκλογές που έρχονται, θα πορευτώ για μια ακόμα φορά με όπλα τις ιδέες, το έργο μου, την αγάπη μου για την Εύβοια.»

Keywords
Τυχαία Θέματα