Πολιτική κόντρα Κυβέρνησης – ΝΔ για τους FT που “βλέπουν” ανάπτυξη στην Ελλάδα

«Το δημοσίευμα των FT ενοχλεί», αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη με ανάρτησή της στο Twitter ως απάντηση στο διαδικτυακό σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γ. Κουμουτσάκου, ο οποίος, επίσης με ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε: «Να διανεμηθεί αμέσως από ένα φύλλο των FT σε όσους δεν θα πάρουν ΕΚΑΣ».

«Ο πραγματικός πόνος σας κ Κουμουτσάκο, δεν είναι το ΕΚΑΣ. Αυτό είχατε συμφωνήσει να το καταργήσετε πλήρως», έγραψε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη.

«Κυρία Γεροβασίλη μην πτοείστε.

Συνεχίστε να διαβάζετε FT. Απλώς, όλοι οι υπόλοιποι έχουμε την κακή συνήθεια να διαβάζουμε εκκαθαριστικά…», ανταπάντησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ FT ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

«Η Ελλάδα εκπλήσσει με την οικονομική της ανάπτυξη» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times, οι οποίοι σημειώνουν ότι τα ανακοινωθέντα στοιχεία υποδηλώνουν μία εντυπωσιακή εκτίναξη της οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

Η Ελλάδα ανακοίνωσε αύξηση της παραγωγής κατά 0,3% κατά το δεύτερο τρίμηνο, σε αντίθεση με τις προβλέψεις για μείωση 0,2%. Αναθεώρησε επίσης προς τα επάνω τους αριθμούς για το πρώτο φετινό τρίμηνο, από μείωση 0,5% σε μείωση 0,1%, σημειώνει η βρετανική οικονομική εφημερίδα.

Αν και η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,1% σε ετήσια βάση, ο αριθμός αυτός δείχνει πολύ μεγαλύτερη ευρωστία, σε σχέση με την πτώση κατά 1,8% που προέβλεπαν οικονομολόγοι, και την μείωση κατά 1,3% που είχε ανακοινωθεί το πρώτο τρίμηνο.

Οι Financial Times σημειώνουν πως η οικονομική ανάπτυξη έχει ζωτική σημασία για τη μείωση του ελληνικού χρέους, που έχει αγγίξει το 180% του ΑΕΠ.

Οι περισσότεροι διεθνείς οργανισμοί αναμένουν ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει τον ερχόμενο χρόνο στην ανάπτυξη, αν και δεν συμφωνούν για τον ρυθμό αυτής, σημειώνουν οι Financial Times.

Keywords
Τυχαία Θέματα