Πολιτικές αλλαγές φοβάται και η M. Stanley – Τα «βλέπει» θετικά για οικονομία, ομόλογα

Θα πετύχει η Ελλάδα πρωτογενές πλεόνασμα φέτος, εκτιμά η Morgan Stanley, η οποία εμφανίζει μία αρκετά θετική στάση απέναντι στα ελληνικά ομόλογα, καθώς υπογραμμίζει ότι οι κίνδυνοι στη χώρα έχουν περιοριστεί.

Στην έκθεσή της με τίτλο «Greece: From Shake-Up to Shape-Up?» είναι πιο θετική για τις προοπτικές της Ελλάδας, καθώς θεωρεί ότι υπάρχει μία μεγαλύτερη δέσμευση απ’ την Ευρώπη να μείνει

η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, με την προϋπόθεση να εφαρμόσει το πρόγραμμα.

Μάλιστα, αναφέρει και τη φράση του Μίλτον Φρίντμαν «δεν υπάρχει κάτι πιο μόνιμο από ένα προσωρινό», αναφερόμενη στο προσωρινό μηχανισμό στήριξης της χώρας μας που θα εξελιχθεί σε «ημιμόνιμο».

«Περιμένουμε η Ελλάδα να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα φέτος και από εκεί και έπειτα να το διατηρήσει», σημειώνει η Morgan Stanley. Ωστόσο, δεν λείπει να σχολιάσει τον πολιτικό κίνδυνο που ελλοχεύει φέτος, με τους αναλυτές να φαίνεται ότι συμφωνούν με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τις συνέπειες ανόδου των αντιμνημονιακών κομμάτων. «Η τρικομματική κυβέρνηση αποδυναμώνεται και η πιθανότητα διάλυσης της παραμένει μεγάλη», τονίζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα