«Πόλεμος» ευθυνών για τον αποκλεισμό του Ευρωκοινοβουλίου από την τελετή ανάληψης της ελληνικής προεδρίας

18:01 9/1/2014 - Πηγή: BankWars

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε χθες το γεγονός ότι “αποκλείστηκε” το Ευρωκοινοβούλιο από την επίσημη τελετή ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα.

Οι…υποψίες στράφηκαν στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος κατηγορήθηκε για αποκλεισμό των «παπανδρεϊκών» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα της Άννυς Ποδηματά.

Ωστόσο, η πλευρά Βενιζέλου,

αποποιείται των ευθυνών και υποστηρίζει ότι την ευθύνη της διοργάνωσης δεν την είχε το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά το Μέγαρο Μαξίμου και ειδικότερα η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Με ανακοίνωσή της, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, εκφράζει τη λύπη της “που το Ευρωκοινοβούλιο, ως ένα από τα τρία θεσμικά όργανα της Ε.Ε., δεν εκπροσωπήθηκε στην επίσημη τελετή ανάληψης της ελληνικής προεδρίας. Το γεγονός οφείλεται προφανώς στο ότι δεν έγιναν εγκαίρως οι κατάλληλες συνεννοήσεις. Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, αργά το απόγευμα της Τρίτης, μού ζήτησε να τον εκπροσωπήσω ως αντιπρόεδρος στην τελετή ανάληψης της προεδρίας.

Από την πλευρά της, η ελληνική προεδρία ενημέρωσε το Ευρωκοινοβούλιο ότι αυτή η αλλαγή δεν ήταν εφικτή για λόγους πρωτοκόλλου, αλλά και γιατί το πρόγραμμα της εκδήλωσης είχε ήδη οριστικοποιηθεί”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυρία Ποδηματά.

Original article: «Πόλεμος» ευθυνών για τον αποκλεισμό του Ευρωκοινοβουλίου από την τελετή ανάληψης της ελληνικής προεδρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα