ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ

00:37 9/7/2013 - Πηγή: BankWars

(upd)Τις προσφορές τους για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, υπέβαλαν Eurobank, Εθνική και Alpha Bank και Πειραιώς, με τη Eurobank να φαίνεται πως έχει

προβάδισμα, την ώρα που επικρατεί σύγχυση για τα κριτήρια του διαγωνισμού.

Πιο συγκεκριμένα η Alpha Bank και η Eurobank με επίσημες ανακοινώσεις αναφέρουν ότι υπέβαλαν δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας του 100% των μετοχών του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Από την πλευρά της η Εθνική Τράπεζα επιβεβαιώνει ότι υπέβαλε και αυτή προσφορά για την απόκτηση του Νέου ΤΤ, ενώ και η Τράπεζα Πειραιώς σύμφωνα με πληροφορίες υπέβαλε προσφορά για την απόκτηση του ΤΤ.

Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου, ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση και μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι οι τράπεζες ενημερώθηκαν το πρωί πως οι προσφορές τους θα πρέπει να περιλαμβάνουν τίμημα μόνο σε μετοχές και όχι σε μετρητά, ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Η ανακοίνωση της Alpha Bank

Η Alpha Bank Α.Ε. ενημερώνει ότι, σήμερα, 9 Ιουλίου 2013, υπέβαλε, στο πλαίσιο της διαδικασίας που το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος έθεσε, δεσμευτική πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών εκδόσεως του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Α.Ε.

Η ανακοίνωση της Eurobank

Δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας του 100% των μετοχών του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου υπέβαλε σήμερα, Τρίτη 9 Ιουλίου 2013, η Eurobank, στο πλαίσιο των διαδικασιών και των προϋποθέσεων που διαμόρφωσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Σήμερα το απόγευμα οι τράπεζες που ενδιαφέρονται να αγοράσουν το Ταχυδρομιοκό Ταμιευτήριο θα υποβάλλουν τις δεσμευτικές προσφορές τους. Πρόκειται για την ALPHA, τη EUROBANK, την Εθνική και – κατά ορισμένους – την Πειραιώς, η οποία εφέρετο μέχρι πρόσφατα να μην ενδιαφέρεται.

Το «χρυσόμαλλον δέρας» που όλοι επιθυμούν να κερδίσουν, έχει 11 δισεκατομμύρια καταθέσεις και το σημαντικότερο, σχέση δανείων προς καταθέσεις περί το 60%.

Δημοσιεύονται διάφορες εκτιμήσεις και απόψεις για το ποιός θα κερδίσει το Τ.Τ., που βασίζονται σε ρεπορτάζ διαρροών που κάνουν οι υποψήφιοι αγοραστές. Ορισμένοι μάλιστα, αφήνουν υποννοούμενα για «εκπλήξεις» που θα περιλαμβάνει η προσφορά του ενός ή του άλλου υποψήφιου αγοραστή.

Άποψη του bankwars.gr είναι πως όλα αυτά, είναι ρεπορτάζ που ανήκουν στο…χρονοντούλαπο της ιστορίας! Θα ίσχυαν και θα τα γράφαμε και εμείς, στην περίοδο των παχιών αγελάδων του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Δυστυχώς, στην Ελλάδα υπάρχει η τρόικα και ειδικά στις τράπεζες, η συντριπτική πλειοψηφία των μετοχών ανήκει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας – ΤΧΣ.

Αυτό σημαίνει απλά ότι επειδή πωλητής του ΤΤ και της Proton είναι το ΤΧΣ και αγοραστές είναι υποψήφιες τράπεζες που λειτουργούν με λεφτά του ΤΧΣ, το ΤΧΣ και η Τρόικα θα ορίσουν το αποτέλεσμα.

Θα δώσουν το ΤΤ και την Proton, εκεί που θα θεωρήσουν ότι έχουν μεγαλύτερο συμφέρον, όπερ εκεί που θα κρίνουν πως θα πολλαπλασιάσουν τις πιθανότητες να πάρουν πίσω και γρήγορα, τα δισεκατομμύρια που έχουν βάλει για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει και …λογαριασμό δε δίνει σε κανένα. Τόσο απλά.

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα