Ποιός σαμποτάρει το “σπίτι του Νταβός”

Παγωμάρα στο σπίτι του Νταβός Προσωπικά. Ανέκαθεν είχα τις αμφιβολίες μου για την χρησιμότητα του «Ελληνικού σπιτιού στο Νταβός», ενός θεσμού που η αλήθεια είναι ότι τον έχουν αξιοποιήσει και άλλες χώρες μεγαλύτερες όπως ας πούμε η Ινδία.

Μάλιστα, είχα δημοσίως διατυπώσει τους ενδοιασμούς μου από πέρυσι, προκαλώντας την αναμενόμενη αντίδραση των διοργανωτών. Φέτος λοιπόν, διαβάζοντας ότι από το Greek House of Davos θα περάσει σχεδόν το μισό Υπουργικό Συμβούλιο, δεν σας κρύβω ότι

ελαφρώς κλονίστηκαν οι πεποιθήσεις μου.

Όπως είχα διαβάσει προ ημερών, στη φετινή διοργάνωση από τον χώρο της πολιτικής θα φιλοξενηθούν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Μάξιμος Σενετάκης και η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου.

Η τελευταία μίλησε, αν δεν κάνω λάθος, την πρώτη ημέρα στην «εναρκτήρια» εκδήλωση. Οσον αφορά όμως στους δύο υπουργούς όσο και αν έψαξα δεν τους βρήκα στο πρόγραμμα.

Όπως έμαθα λοιπόν την προηγούμενη Παρασκευή από το Μέγαρο Μαξίμου, κυκλοφόρησε μία «ντιρεκτίβα» από στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού, η οποία ευγενικά προέτρεπε τους υπουργούς να «επανεξετάσουν τη συμμετοχή τους».

Δεν ξέρω αν αυτό θα έχει κάποια συνέπεια στη διεθνή εικόνα της Ελλάδος και πολύ περισσότερο στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, διότι αν λάβουμε τοις μετρητοίς τα όσα αναφέρει σε Δελτίο Τύπου το Greek House Davos θα πρέπει να δεχθούμε ότι: «Όντας ο μοναδικός φορέας που προάγει στρατηγικά τις οικονομικές προοπτικές και την επιρροή της Ελλάδας σε τόσο υψηλό και εξειδικευμένο πεδίο διεθνώς, το Greek House Davos έχει επιτύχει την οικοδόμηση μιας πολύτιμης κοινότητας διακεκριμένων προσώπων, αναδυόμενο σε πόλο έλξης με την ενεργή συμμετοχή από την κορωνίδα της παγκόσμιας διανόησης, της επιχειρηματικής και της πολιτικής ηγεσίας, συμβάλλοντας στην αναδημιουργία της δημόσιας σφαίρας στην Ελλάδα και στοιχειοθετώντας σε ακέραιες βάσεις το πειστικό αφήγημα της νέας εποχής για τη χώρα».

Ε. Β.

Keywords
Αναζητήσεις
poios-sabotarei-to-spiti-tou-ntavos.htm
Τυχαία Θέματα