Ποιοί απεργούν σήμερα – Συγκεντρώσεις το πρωί σε Ομόνοια – Κλαυθμώνος

Νεκρώνει σήμερα και αύριο ο δημόσιος τομέας, λόγω της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11.30 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί ξεχωριστή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Εκτός από τους δημόσιους υπαλλήλους, στην απεργία

παίρνουν μέρος οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα και οι δάσκαλοι, ενώ συνεχίζονται οι πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας, με τους νοσοκομειακούς γιατρούς να πραγματοποιούν από χθες τριήμερη απεργία και τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία να απεργούν σήμερα και αύριο.

Τετράωρη στάσης εργασίας της ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ θα συμμετέχει στη σημερινή κινητοποίηση με τετράωρη στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί έως τις 15:00. Τη συμμετοχή τους στη στάση έχουν ανακοινώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, η ΟΜΕΟΤΕ και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Λόγω της συμμετοχής των σιδηροδρομικών, στο παραπάνω διάστημα δεν θα πραγματοποιούν δρομολόγια τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, ενώ οι συρμοί του μετρό θα φθάνουν με το σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Τρίωρη στάση εργασίας, από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, έχουν κηρύξει και οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στον κλάδο της ενημέρωσης. Της στάσης εξαιρούνται όσοι δημοσιογράφοι καλύπτουν και μεταδίδουν τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα