Εντυπωσιασμένος ο Α. Τσίπρας από το Impact hub Athens – Μήνυμα υπέρ της επιχειρηματικότητας

(upd) Εντυπωσιασμένος δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την επίσκεψή του στο Impact hub Athens, δομή που υποστηρίζει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, μέσα από προγράμματα ανάπτυξης επιχειρηματικών μοντέλων με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

«Η

επίσκεψη μου εδώ είναι μια έκπληξη για μένα. Είχα ακούσει θετικά λόγια για την προσπάθεια για την κοινωνικά αλληλέγγυα οικονομία και τις ΚΟΙΝΣΕΠ. Έχω εντυπωσιαστεί και είναι σίγουρα από τις πιο ενδιαφέρουσες επισκέψεις που έχω κάνει ως πρωθυπουργός. Το κυριότερο είναι ότι εδώ έχουμε ένα άλλο αξιακό μοντέλο. Οι λέξεις κλειδιά δεν είναι ανταγωνισμός και κέρδος. Είναι οι λέξεις συνεργασία, κοινωνική ανταποδοτικότητα. Είναι τελείως διαφορετικό μοντέλο.

Σε πολλές χώρες του εξωτερικού οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις φτάνουν να καταλαμβάνουν πολύ μεγάλα ποσοστά της οικονομίας. Δώσαμε έμφαση σε αυτον τον τομέα με τον σχετικό νόμο τον περασμένο Οκτώβρη. Υπάρχει μια σειρά οφελημάτων για όσους δραστηριοποιούνται στον τομέα. Πλέον ενεργοποιούμε το ταμείο κοινωνικής οικονομίας, δίνοντας μικροπιστώσεις και εγγυήσεις, στις επιχειρηματικές δράσεις για υπάρχουσες η νέες επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις θα έχουν δυνατότητα ένταξης σε όλα τα προγράμματα ΕΣΠΑ, αλλά και στα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Επίσης μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρχουν 100 δομές σε όλη τη χώρα, όπου θα ενημερώνονται και θα διευκολύνονται, νέοι και μεγαλύτερη που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην κοινωνικά αλληλέγγυα οικονομία, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

11:50

Το Impact hub Athens επισκέπτεται ο Αλέξης Τσίπρας, δομή που υποστηρίζει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, μέσα από προγράμματα ανάπτυξης επιχειρηματικών μοντέλων με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σε χαλαρό κλίμα για αρκετή ώρα με πολλούς νέους ανθρώπους-εκπροσώπους κοινωνικών επιχειρήσεων που εργάζονται σε αυτόν τον χώρο, νοικιάζοντας ουσιαστικά μέρος των εγκαταστάσεων και αξιοποιώντας τον ως έδρα για την εργασία τους, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται ένας ανοικτός χώρος από πολλούς νέους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται ο καθένας σε διαφορετικά πεδία. Αναφέρθηκαν σε ποιον τομέα δραστηριοποιείται ο καθένας εξ αυτών και εξήγησαν ότι αυτός ο χώρος τούς προσφέρει και τη δυνατότητα να βρουν πιθανές συνέργειες με άλλους νέους ανθρώπους που προωθούν τις κοινωνικές επιχειρήσεις τους, με τον κ. Τσίπρα να συζητά μαζί τους τις λεπτομέρειες των δραστηριοτήτων τους.

Κατά την έναρξη της επίσκεψής του στο Impact hub Athens, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του χώρου για το πώς ξεκίνησε το εγχείρημα αυτό.

Αυτή την ώρα ο κ. Τσίπρας μετέχει σε σύσκεψη-συζήτηση με εκπροσώπους επιχειρήσεων που αναπτύσσονται στους τομείς της κοινωνικής οικονομίας, της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας. Πολλοί από αυτούς τους δραστήριους νέους απασχολούν στις δομές τους προσωπικό που προέρχεται και από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Επικρατείας & κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, καθώς και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ποιό είναι το Impact hub Athens στου Ψυρρή

Το Impact hub Athens, στο κέντρο του Ψυρρή, δομή που υποστηρίζει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μέσα από προγράμματα ανάπτυξης επιχειρηματικών μοντέλων με κοινωνικό αντίκτυπο, θα επισκεφθεί σήμερα στις 10.30 το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Αλέξης Τσίπρας θα πάρει μέρος σε σύσκεψη με εκπροσώπους επιχειρήσεων που αναπτύσσονται στους τομείς της κοινωνικής οικονομίας, της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, καθώς και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου.

ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Ενεργώντας ως ένα εφαλτήριο για την εξερεύνηση καινοτόμων ιδεών, την ανταλλαγή γνώσεων και την πρόσβαση σε πόρους και κεφάλαια, δημιουργούμε ένα οικοσύστημα που έχει τη δύναμη να υποστηρίξει ένα νέο οικονομικό μοντέλο – ένα νέο τύπο οικονομίας που οραματιζόμαστε, οικοδομημένο στις αξίες της συνδημιουργίας. Μέχρι τώρα, ο θετικός αντίκτυπος των μελών μας μπορεί να μετρηθεί σε διάφορους τομείς όπως: κοινωνική ένταξη, δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, περιβάλλον, υγεία, εκπαίδευση, μετανάστευση & ενσωμάτωση, τέχνες, τεχνολογία κ.ά.

Παρέχουμε μια ολοκληρωμένη σειρά προγραμμάτων, που καλύπτουν τις ανάγκες εκπαίδευσης και ανάπτυξης της κάθε επιχείρησης, σε όποιο στάδιο και αν βρίσκεται. Από το στάδιο της αρχικής σύλληψης και του σχεδιασμού μιας καινοτόμου ιδέας, της οποίας την εξέλιξη παρακολουθούμε και επιβραβεύουμε με το διεθνώς αναγνωρισμένο Social Impact Award (SIA) μέχρι την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα μιας κοινωνικής επιχείρησης μέσα από την καθοδήγηση και την τεχνογνωσία που παρέχουμε με το Impact Hub Academy.

Τέλος, μέσω του διεθνούς προγράμματος Impact Hub Scaling επιλέγουμε τις κορυφαίες κοινωνικές επιχειρήσεις που είναι έτοιμες για scaling τόσο σε τοπικό όσο και διεθνές επίπεδο, παρέχοντάς τους πρόσβαση σε εκπαίδευση και συμβουλευτική σχεδιασμένη με βάση τις ανάγκες τους, καθώς και διεθνείς ευκαιρίες συνεργασίας μέσα από το παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα