Πληρώθηκαν οι τευτλοπαραγωγοί από την ΕΒΖ

Η ΕΒΖ την προηγούμενη εβδομάδα προέβη σε πληρωμές 2,5 εκατ.ευρώ προς τους τευτλοπαραγωγούς και τους ιδιοκτήτες συγκομιστικών μηχανών τεύτλων. Τις πληρωμές γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Η πληρωμή μέρους των οφειλών της ΕΒΖ προς τους παραγωγούς οφείλεται στην υλοποίηση του πλάνου αναδιάρθωσης του δανεισμού της. Στο πλαίσιο αυτό

εκταμιεύτηκε από την Τράπεζα Πειραιώς προς την εταιρεία το ποσό των 5 εκατ. ευρώ, από το οποίο δόθηκαν τα μισά για την πληρωμή των παραγωγών, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών της ΕΒΖ.

Η εταιρεία προτίθεται να προχωρήσει στην εξόφληση των οφειλών του 2015 προς τους τευτλοπαραγωγούς τον Σεπτέμβριο και στην εξόφληση των οφειλών του 2016 μέχρι τα τέλη του έτους, ενώ κυρίαρχο στόχο αποτελεί η ομαλοποίηση της συνεργασίας της με τους παραγωγούς.

Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ανάπτυξης υπογραμμίζει ότι στέκεται αρωγός στις προσπάθειες του ΔΣ της ΕΒΖ τόσο για την εξυγίανση της εταιρείας όσο και για την ενίσχυση της εγχώριας τευτλοπαραγωγής.

Αναφέρεται δε στη σημασία ενεργοποίησης του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας, που σε συνδυασμό με τις συνεχείς προσπάθειες της διοίκησης για περιστολή λειτουργικών δαπανών και για αναζήτηση επωφελών για την εταιρεία εμπορικών συμφωνιών θα συμβάλλει στην επιστροφή της εταιρείας σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα