Πίστη και αφοσίωση στη Γερμανία από τον Μακρόν – Τον στηρίζουν Μέρκελ και Γκάμπριελ

Ο υποψήφιος και επικρατέστερος Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμάνουελ Μακρόν πήγε στο Βερολίνο και …πήρε το χρίσμα από την πολιτική ηγεσία της χώρας. Μέρκελ και Γκάμπριελ τον στήριξαν ανοιχτά.

Ο Μακρόν, ο 39χρονος πρώην υπουργός Οικονομίας της κυβέρνησης του προέδρου Φρανσουά Ολάντ, μετά τη συνάντησή του με την Καγκελάριο και τον αντικαγκελάριο , δήλωσε ότι τους εξέθεσε «τη θέλησή του να αναμορφώσει την αγορά

εργασίας στη Γαλλία, την εκπαίδευση, ακαδημαϊκή και επαγγελματική, και να δημιουργήσει ένα ορθολογικό φορολογικό σύστημα και πρόγραμμα επενδύσεων».

«Δεν ξεχνώ ότι είμαι εδώ μόνο ως υποψήφιος, όμως είδα πολλά σημεία σύγκλισης με την καγκελάριο Μέρκελ», είπε ο Μακρόν στους δημοσιογράφους.

Επίσης είπε ότι επαναβεβαίωσε την «αφοσίωσή» του στον γαλλογερμανικό άξονα, την επιθυμία του να αγωνιστεί «ενάντια στις ακραίες φωνές» και τη βούλησή του «να τηρήσει τις δεσμεύσεις» που έχει αναλάβει η Γαλλία απέναντι στην Ευρώπη, ένα θέμα που έχει διχάσει στο παρελθόν τις δύο χώρες.

Μάλιστα κάλεσε στη δημιουργία μια νέας «γαλλογερμανικής συμφωνίας» που θα περιλαμβάνει «περισσότερο δομημένη συνεργασία» σε επενδύσεις, στην ασφάλεια των ευρωπαϊκών συνόρων, αλλά και σε αμυντικά θέματα, ίδιως όσον αφορά τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop Fiducial, ο Μακρόν συγκεντρώνει ποσοστό 25,5% στον πρώτο γύρο των εκλογών και έρχεται δεύτερος, πίσω από τη Μαρίν Λεπέν του Εθνικού Μετώπου που προηγείται με 26,5%, ενώ ο Φιγιόν βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 18%. Στον δεύτερο γύρο, στις αρχές Μαΐου, ο Μακρόν φέρεται να κερδίζει τη Λεπέν με σημαντική διαφορά, με ποσοστό 61% έναντι 39%.

Keywords
Τυχαία Θέματα