Πέτσας: Διάγγελμα Μητσοτάκη στις αρχές της επόμενης εβδομάδα για τα επόμενα βήματα

«Ο πρωθυπουργός στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ενημερώσει τους Έλληνες για τα επόμενα βήματα. Το σχέδιο σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα θα ξεδιπλωθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Θα είναι μια διαδικασία σταδιακή ώστε να αποφύγουμε οποιοδήποτε πισωγύρισμα, που θα μπορούσε να διακινδυνεύσει όσα πετύχαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, χάρη στις πολύ σοβαρές θυσίες και τη συμμόρφωση των Ελλήνων στα περιοριστικά, πρωτοφανή μέτρα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σε διευκρινιστική

ερώτηση που ακολούθησε, είπε πως θα υπάρξει μήνυμα του πρωθυπουργού προς τον λαό στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, υπογραμμίζοντας ότι «στόχος είναι το σχέδιο να ανακοινωθεί στο σύνολό του ώστε όλοι οι Έλληνες να γνωρίζουν τι τους ξημερώνει, να σχεδιάσουν την επιστροφή, τη δική τους και των οικογενειών τους και των επιχειρήσεών τους, στις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες που είχαν πριν τα περιοριστικά μέτρα».

Επίσης επισήμανε ότι ένα μέρος της στρατηγικής της κυβέρνησης, «ένα μέρος του σχεδίου σταδιακής μετάβασης περιλαμβάνει και την χρήση των tests και για την ταχεία διάγνωση του κορονοϊού και των tests αντισωμάτων».

Αναφερόμενος στα μέτρα που θα ισχύσουν την Πρωτομαγιά επανέλαβε ότι η συμπεριφορά των Ελλήνων υπήρξε υποδειγματική τις ημέρες του Πάσχα και έτσι αποφύγαμε το να υπάρξει πισωγύρισμα. «Θα πρέπει να ακολουθήσουμε το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα και για το τριήμερο της πρωτομαγιάς. Κερδίσαμε πολλά και δεν πρέπει να χαλαρώσουμε τώρα. Επομένως θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών όπως θα αποτυπωθούν στο σταδιακό σχέδιο μετάβασης που θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς το επόμενο χρονικό διάστημα. Όλοι θα κινηθούμε με σχέδιο, συγκροτημένα, για τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα» είπε.

Σε ερώτηση για την επερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για τα voucher στους επιστημονικούς κλάδους, υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός την επόμενη εβδομάδα θα κάνει χρήση των δυνατοτήτων που προβλέπονται από τον κανονισμό της βουλής προκειμένου να ενημερώσει τη βουλή. «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρι προχθές ζητούσε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση και τώρα ξεκίνησε τις εκπτώσεις και πηγαίνει σε επίκαιρη ερώτηση» είπε και πρόσθεσε «αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρχει μια συνολική εικόνα, την οποία πρέπει να έχουν όλοι οι Έλληνες, και το πού βρισκόμαστε και το πώς θα συνεχίσουμε, ώστε με ασφάλεια να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση».

Χαρακτήρισε ανησυχητική εξέλιξη τα κρούσματα σε δομή μεταναστών στο Κρανίδι και επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για να σφραγίσει την περιοχή από τη διασπορά του ιού και θα ληφθούν όλα τα μέτρα και γι’ αυτούς που είναι θετικοί και γι’ αυτούς που είναι αρνητικοί, ώστε να απομονωθούν οι πιο ευάλωτοι.

Διέψευσε κατηγορηματικά την πληροφορία για καθιέρωση υποκατώτατου μισθού και θύμισε ότι ο πρωθυπουργός έθεσε πρώτος, το ζήτημα της κατάργησης του υποκατώτατου μισθού και της διαμόρφωσης ενός ενιαίου κατώτατου μισθού σε όλη την επικράτεια ανεξαρτήτως ηλικίας του εργαζόμενου. «Σε ότι αφορά τις εργασιακές σχέσεις, αυτό που έχει γίνει με την ΠΝΠ είναι μια σειρά έκτακτων μέτρων τα οποία θα αρθούν με την άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν να κάνουν με την υγειονομική κρίση, αφού κερδίσουμε με ασφάλεια αυτόν τον πόλεμο. Δεν υπάρχει σκέψη για κανένα άλλο πλαίσιο εργασιακών σχέσεων» είπε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι ο πρωθυπουργός θα συζητήσει σήμερα το απόγευμα το ζήτημα της έκδοσης κορονο-ομόλογου με τον κ. Μισέλ ενώ για το ποιος μηχανισμός χρηματοδότησης τελικά θα προκριθεί, είπε ότι αυτό είναι θέμα συζήτησης, όμως θα πρέπει να φανεί ότι η Ευρώπη κάνει ό,τι χρειάζεται για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Τέλος σε ερώτηση για την αποστολή τουρκικών πλοίων για γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ παρέπεμψε σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ η οποία καταδικάζει και αυτές τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας η οποία, όπως είπε, αναδεικνύεται σε διεθνή παραβάτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα