Πετρέλαιο θέρμανσης: Επίδομα για περισσότερους δικαιούχους – Χατζηδάκης: Πιέζουμε την τρόικα για μείωση του ΕΦΚ

11:07 5/9/2013 - Πηγή: BankWars

Να προχωρήσει στη διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης, προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των τελευταίων ημερών. Η κυβέρνηση πιέζει την τρόικα για μείωση του ΕΦΚ, σύμφωνα με τον Κ. Χατζηδάκη.

Την άποψη ότι η κυβέρνηση καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

προκειμένου να επιτύχει τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ.Χατζηδάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο κ.Χατζηδάκης υποστήριξε ότι έως τα μέσα του 2014 το σύστημα εισροών-εκροών για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου θα έχει εγκατασταθεί και θα είναι έτοιμο προς λειτουργία σε όλη την αλυσίδα της αγοράς ενώ παραδέχθηκε ότι η τιμή του πετρελαίου στην Ελλάδα είναι πράγματι υψηλή, αν και το 60% του κόστους, όπως είπε, πηγάζει από τους φόρους.

«Εάν εξαιρεθεί αυτή η φορολόγηση, η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο όρο της Ε.Ε» τόνισε ο κ.Χατζηδάκης.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της αδειοδότησης επιχειρήσεων, ο υπ.Ανάπτυξης υποστήριξε πως η κυβέρνηση κινείται προς ένα σύστημα που υιοθετεί τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως έως τα τέλη Δεκεμβρίου θα έχει υπερψηφιστεί ο σχετικός νόμος-πλαίσιο.

Ερωτηθείς για την σύγκρουση της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση πρεσβεύει μία πολιτική «ακραίου λαϊκισμού», και μία «πολιτική της γομολάστιχας» που «θα σβήσει τα πάντα». «Το λεφτά υπάρχουν του ΣΥΡΙΖΑ θα το πληρώσουμε πανάκριβα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Χατζηδάκης.

Στη διεύρυνση των δικαιούχων προσανατολίζεται το ΥΠΟΙΚ

Ύστερα από τη σφοδρή κριτική των τελευταίων ημερών για τη μη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται να προχωρήσει στη διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διεύρυνση αυτή θα γίνει μέσω της αύξησης των ορίων εισοδήματος.
Συγκεκριμένα, το όριο του ετήσιου εισοδήματος για να δικαιούται κάποιος το επίδομα, θα διαμορφωθεί στα 25.000 ευρώ για τους άγαμους και στα 35.000 ευρώ για τους έγγαμους.
Το ποσό αυτό θα προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Keywords
Τυχαία Θέματα