Πετρέλαιο: Νέα ισχυρά κέρδη στον απόηχο δηλώσεων για “εμπάργκο” της Δύσης

23:16 7/3/2022 - Πηγή: BankWars

Νέα ισχυρά κέρδη στο κλείσιμο της Δευτέρας σημείωσαν  τιμές του πετρελαίου στον απόηχο των δηλώσεων σχετικά με τις κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

“Ουσιαστικής σημασίας” χαρακτήρισε τις εισαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και επέμεινε κατά του ενδεχομένου ένταξης του ενεργειακού εφοδιασμού στις κυρώσεις εναντίον της Μόσχας.

“Ο

ενεργειακός ανεφοδιασμός της Ευρώπης δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να διασφαλιστεί με κανέναν άλλον τρόπο (…) Δεν υπάρχει επί του παρόντος άλλος τρόπος για να διασφαλίσουμε τον εφοδιασμό σε ενέργεια για θέρμανση, μετακίνηση, παροχή ρεύματος και βιομηχανία”, τόνισε ο κ. Σολτς, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η προσπάθεια απεξάρτησης βρίσκεται σε εξέλιξη, “αλλά θα πάρει κάποιο χρόνο”.

“Η Γερμανία, αλλά και οι εταίροι μας εντός και εκτός ΕΕ, εργάζονται πυρετωδώς εδώ και μήνες για να αναπτύξουν εναλλακτικές λύσεις, αλλά αυτό δεν συμβαίνει από τη μία μέρα στην άλλη. Αποτελεί λοιπόν συνειδητή απόφαση εκ μέρους μας να συνεχίσουμε τις δραστηριότητες εμπορικών εταιριών στον τομέα του ενεργειακού εφοδιασμού από τη Ρωσία”, παραδέχθηκε.

Ρωσία: Στα 300 δολ. το πετρέλαιο εάν ΗΠΑ-ΕΕ απαγορεύσουν τις εισαγωγές – ΗΠΑ: Δεν αποφάσισε ο Μπάιντεν

Το συμβόλαιο του αμερικάνικου αργού παραδόσεως Απριλίου κέρδισε  3,2% και έκλεισε στα 119,40 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2008.  Νωρίτερα, το συμβόλαιο εκτινάχθηκε μέχρι τα 130,50 δολ.

Το Brent ενισχύθηκε κατά  4,3% στα 123,21 δολ. το βαρέλι, κλείνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2012.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα