ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Πτώση δίχως τέλος – Κατηφορίζει προς τα 35 δολάρια

Το πετρέλαιο διεύρυνε σήμερα Τρίτη τις απώλειες τους κινούμενο κάτω από τα 45 δολάρια το βαρέλι, εν μέσω εικασιών ότι τα αποθέματα του αμερικανικού αργού πετρελαίου θα αυξηθούν.

Το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του αργού πετρελαίου διαμορφώνεται στα 44,49 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας πτώση 3,43%.

Κατηφορίζει προς τα 35 δολάρια

ForexReport:

Το πετρέλαιο συνεχίζει να κινείται πτωτικά καθώς οι γεωπολιτικές και άλλες εξελίξεις που συμβάλλουν στην επιτάχυνση των πιέσεων, δημιουργούν ιδιαίτερα αρνητικές συνθήκες για την τοποθέτηση των επενδυτών.

Η πτώση δεν αναμένεται να ανακοπεί σύντομα ή τουλάχιστον πριν αγγίξει πολύ ευαίσθητα επίπεδα όπως είναι αυτά του 2009 στην περιοχή των $35,00. Οι όποιες προσπάθειες ανοδικής αντίδρασης από τα τρέχοντα επίπεδα, αναμένεται να είναι βραχυπρόθεσμες. Τα $40,00 είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος για το μαύρο χρυσό με τις πιέσεις να παραμένουν ισχυρότατες και άκρως επιθετικές. Η ισχυρότερη αντίσταση εντοπίζεται στα $48,00.

Στηρίξεις Αντιστάσεις

44,80 45,30
44,50 45,80
44,15 46,60
43,80 47,35

“Δεν μπορούμε να προστατεύσουμε την τιμή” λένε τα Εμιράτα

Ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σουχάιλ Μαζρούι δήλωσε σήμερα ότι ο ΟΠΕΚ, δεν είναι πλέον σε θέση «να προστατεύσει» την τιμή του πετρελαίου, που κατρακυλά από τον Ιούνιο.

Απευθυνόμενος σε φόρουμ της πετρελαϊκής βιομηχανίας στο Αμπού Ντάμπι, ο υπουργός Ενεργείας δήλωσε ότι είναι αναγκαίος ο έλεγχος της παραγωγής σχιστολοθικού πετρελαίου, που ωθεί προς τα κάτω τις τιμές του αργού.

«Δεν είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να προστατεύουμε το επίπεδο των τιμών. Αντιμετωπίζουμε υπερπαραγωγή πετρελαίου που αφορά κυρίως το σχιστολιθικό πετρέλαιο και αυτό πρέπει να διορθωθεί», είπε. Η ομιλία του Σουχάιλ Μαχρούι απευθύνθηκε στο Gulf Intelligence UAE Energy Forum.

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί ο οποίος έχει κατηγορήσει χώρες, τις οποίες δεν κατονόμασε, ότι συνωμότησαν για να ρίξουν τις τιμές του αργού, είπε εάν πληγεί το Ιράν τότε θα υποφέρουν και άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες μεταξύ αυτών η Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ.

Keywords
Τυχαία Θέματα