Πετρέλαιο: Αλμα +24% για το μερικανικό αργόα, στο +11% το brent

Αλμα” της τάξης του 25% σημειώνει το απόγευμα της Τετάρτης το αμερικανικό αργό τύπου WTI, αντιστρέφοντας πλήρως την γενική τάση του αργού νωρίτερα σήμερα,  που είχε οδηγήσει νωρίτερα εντός της ημέρας το brent στα χαμηλότερα επίπεδά του εδώ και 21 χρόνια.

Πιο αναλυτικά, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Ιουνίου κερδίζει 2,86 δολάρια ή 24,7%, στα 14,43 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχε φτάσει να διαπραγματεύεται στα 10,26 δολ.

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου brent παράδοσης Ιουνίου,

σημειώνει άνοδο 11% ή κατά 2,11 δολάρια,  στα 21,44 δολ. το βαρέλι, ενώ είχε φτάσει νωρίτερα να κινείται κάτω και από τα 16 δολάρια.

Δεδομένης της πτώσης του πετρελαίου από τις αρχές του έτους κατά άνω του 70%, τα ποσοστά αντανακλούν αναλογικά μικρότερες πραγματικές διακυμάνσεις των τιμών.

Λίγο μετά τις 3 μ.μ. ώρα Ελλάδος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι έδωσε διαταγή να βυθίζεται οποιοδήποτε ιρανικό πλεούμενο παρενοχλήσει αμερικανικό πλοίο, γεγονός που, σύμφωνα με αναλυτές, πιθανόν να συντέλεσε στην αλλαγή της τάσης στο trading του αργού, καθώς οι short sellers έσπευσαν να καλύψουν τις θέσεις τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα