Πετρέλαιο: Tιμές 21,51 δολ. το αμερικάνικο, 26,34 το Brent – Χρυσός στα 1.625 δολ.

Η μεγάλη πτώση που έχει καταγράψει η ζήτηση για πετρέλαιο και παράγωγά του παγκοσμίως ως αποτέλεσμα των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων και της επιχειρηματικής δραστηριότητας που λαμβάνουν οι χώρες  για να ανακόψουν την επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού, οδήγησε σε νέα σημαντική πτώση τις τιμές.

Το συμβόλαιο Μαΐου για το αμερικάνικο αργό υποχώρησε την

Παρασκευή κατά 4,08% και έκλεισε στα 21,51 δολάρια το βαρέλι, με εβδομαδιαίες απώλειες 5%.

Το Brent υποχώρησε κατά 3,8% και έκλεισε στο Λονδίνο στα 26,34 δολάρια το βαρέλι, με εβδομαδιαίες απώλειες 7,6%.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν μάλιστα ότι τα χειρότερα για την αγορά πετρελαίου δεν έχουν έρθει ακόμη. “Στο επίκεντρο συνεχίζει να βρίσκεται η εξέλιξη της ζήτησης, η οποία αναμένεται να κατρακυλήσει ακόμη περισσότερο τις εβδομάδες που έρχονται καθώς ολοένα και περισσότερες χώρες προχωρούν σε lockdown”, σημειώνει ο Robbie Fraser, ανώτερος αναλυτής εμπορευμάτων στη Schneider Electric.

ΧΡΥΣΟΣ

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού διολίσθησε 1,6% στα 1.625 δολάρια ανά ουγγιά. Για την εβδομάδα το συμβόλαιο κέρδισε 9,5%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από το 2008. Το ράλι του χρυσού έχει πυροδοτηθεί από τη διολίσθηση του δολαρίου μετά τα μέτρα χαλάρωσης στις ΗΠΑ αλλά και από τις ανησυχίες για πιθανές διαταραχές στη φυσική αγορά του πολύτιμου μετάλλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα