Πέθανε ο επιχειρηματίας Αγγελος Ντάβος – «Πατέρας» της Serenata και της Bingo

Πέθανε το πρωί της Τρίτης ο Άγγελος Ντάβος, ο αυτοδημιούργητος ιδρυτής του ομίλου Bingo που δημιούργησε πάνω από 10 σήματα όπως η Serenata, των Amaretti, της Koukouroukou και πολλών ακόμη προϊόντων που μεσουρανούν έως και σήμερα.

Ο Άγγελος -Ευάγγελος Ντάβος γεννήθηκε το 1941 στον Ράφτη ένα ορεινό χωριό της Αρκαδίας. Ήταν το τέταρτο παιδί μιας οικογένειας με οχτώ παιδιά. Απόφοιτος δημοτικού αλλά με τεράστια δίψα για γνώση και προσωπική εξέλιξη, διάβασε πολύ μόνος του, έμαθε αγγλικά, μελέτησε μηχανολογία, δούλεψε σε περίπτερο και με εφόδιο ελάχιστο δανεικό

κεφάλαιο, ένα λαμπρό μυαλό, πολλή δημιουργικότητα και καθόλου φόβο, ξεκίνησε μαζί με τη σύντροφό του Δέσποινα μια μικρή, οικογενειακή βιοτεχνία ζαχαρωδών, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του news247.

Ήταν απόφοιτος δημοτικού αλλά με τεράστια δίψα για γνώση, διάβασε πολύ, έμαθε αγγλικά, μελέτησε μηχανολογία, δούλεψε σε περίπτερο και με εφόδιο ελάχιστο δανεικό κεφάλαιο, αλλά με πολλή δημιουργικότητα ξεκίνησε μαζί με τη σύντροφό του Δέσποινα μια μικρή, οικογενειακή βιοτεχνία ζαχαρωδών. Ένα μικρό υπόγειο στην Κυψέλη ήταν το “ορμητήριό” του όπου έφτιαχναν γκοφρέτες.

Με σκληρή δουλειά και πολύ μεράκι ο όμιλός του κατέκτησε με τέσσερις σημαντικές εταιρείες υψηλή θέση στην εγχώρια βιομηχανία τροφίμων.

Η εξόδιος ακολουθία του Άγγελου Ντάβου θα τελεστεί την Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι από την εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα στην Παλλήνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα