Περισσότεροι δανειολήπτες στα μέτρα στήριξης των τραπεζών – Τι ζητά το ΥΠΟΙΚ

Κύριο “πιάτο” στο “μενού” της συνάντησης που είχε χθές ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρα.ς με τουςεπικεφαλής των συστημικών τραπεζων ήταν η διεύρυνση των μέτρων στήριξης των συνεπών δανειοληπτών ενάντια στη συνεχιζόμενη επιθετική αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκαν οι κλυδωνισμοί που δέχεται το τραπεζικό σύστημα σε διεθνές επίπεδο και κατά ποσο αυτοί επηρεάζουν τα εγχώρια τραπεζικά ιδρύματα. Πεποίθηση όλων είναι ότι δε τίθεται τέτοιο ζήτημα καθώς έχει χτιστεί ένα εύρωστο εγχώριο τραπεζικό

σύστημα τα τελευταία έτη χάρη στις ουσιαστικές παρεμβάσεις και της κυβέρνησης.

Ο υπουργός ζήτησε από τους τραπεζίτες να στηρίξουν περαιτέρω τους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων κυμαινόμενου επιτοκίου που βλέπουν τις δόσεις τους να αυξάνονται υπέρογκα από τις αλλεπάλληλες  αυξήσεις των επιτοκίων.

Από αύριο κιόλας η τράπεζα της Ελλάδος θα τρέξει πιθανά σενάρια στήριξης δανειοληπτών.

Το πιο πιθανό σενάριο αποτελεί η αλλαγή των εισοδηματικών κριτηρίων αυτών που χαρακτηρίζονται ως ευάλωτοι ώστε να αυξηθεί και η περίμετρος τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε το ΥΠΟΙΚ, μέχρι σήμερα έχουν λάβει βεβαίωση ευάλωτου οφειλέτη μόλις 900 δανειολήπτες σε σύνολο 36.000 αιτήσεων. Εξ αυτών, οι 26.000 αιτήσεις έχουν “κολλήσει” σε κάποιο στάδιο της διαδικασίας, ενώ 8.000 αιτήσεις έχουν ακυρωθεί ήδη από τους οφειλέτες καθώς φαίνεται πως δεν πληρούσαν τα κριτήρια.

Nέα συνάντηση Σταϊκούρα με τραπεζίτες – Τραπεζική κρίση και επιτόκια το «κυρίως μενού»

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα