Περιμένοντας το μήνυμα του Eurogroup-Θα πάρουμε 2ετη παράταση

Τελικά οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα δώσουν το «πράσινο φως» για τη διετή παράταση που χρειάζεται η χώρα προκειμένου να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, ενώ θα χαιρετίσουν τη ψήφιση των μέτρων και του προϋπολογισμού, όπως μεταδίδει το Reuters. Αμφίβολη η απόφαση για τη δόση. Αντιφάσεις μεταξύ Κομισιόν και Βερολίνου για τη έκθεση της τρόικας.

Το γεγονός ότι το Eurogroup έλαβε χθες την έκθεση αξιολόγησης της τρόικας για την ελληνική

οικονομία, πάντως, έρχεται σε αντίθεση με αυτή της γερμανικής κυβέρνησης ότι η έκθεση δεν είναι ακόμα έτοιμη.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής του Eurogroup, σε αποκλειστικές δηλώσεις του προς το ΑΠΕ- ΜΠΕ, τόνισε ότι «σήμερα θα αξιολογήσουμε την έκθεση της τρόικας, την οποία μόλις λάβαμε, αλλά δεν θα υπάρξει απόφαση σήμερα» και πρόσθεσε ότι «θα ήταν φρόνιμο να καταλήξουμε σήμερα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη δόση».

Από την άλλη πλευρά, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, υποστηρίζει ότι η τελική έκθεση για την Ελλάδα δεν είναι έτοιμη έχει γίνει σημαντική πρόοδος, αλλά υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα.

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι σήμερα θα ληφθεί κάποια απόφαση σχετικά με την Ελλάδα και τη δόση, αλλά θα υπάρξει μια πολιτική δήλωση ώστε……..να ησυχάσουμε.

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΣΕ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ

Την εκτίμηση ότι το σημερινό Eurogroup θα πρέπει να καταλήξει σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα σχετικά με την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, εξέφρασε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε αποκλειστικές δηλώσεις του προς το ΑΠΕ- ΜΠΕ, ενώ τόνισε ότι «σήμερα θα αξιολογήσουμε την έκθεση της τρόικας, την οποία μόλις λάβαμε, αλλά δεν θα υπάρξει απόφαση σήμερα».

Ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε ότι «θα ήταν φρόνιμο να καταλήξουμε σήμερα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη δόση» καθώς «από τις προπαρασκευαστικές εργασίες που έχουν γίνει, η εκταμίευση της δόσης θα πρέπει να διοργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Επίσης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ακόμη «εντυπωσιασμένος» από τις πρόσφατες επιδόσεις της Ελλάδας, με την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου και του προϋπολογισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα