Περικοπή 6.000 θέσεων εργασίας σχεδιάζει η 3Μ

Σε μια προσπάθεια να προσαρμοστεί στην πτώση της ζήτησης σε αρκετές βασικές αγορές, η 3M σχεδιάζει να κόψει 6.000 θέσεις εργασίας. Οι περικοπές, μέρος μιας ευρύτερης αναδιάρθρωσης της εταιρείας, αναμένεται να μειώσουν το ετήσιο κόστος έως και 900 εκατ. δολάρια, ανέφερε η 3Μ σε ανακοίνωση αποτελεσμάτων της, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

«Οι ενέργειες αυτές θα μειώσουν τα κόστη, θα απλοποιήσουν και θα ενισχύσουν περαιτέρω

τη δομή της εφοδιαστικής μας αλυσίδας και θα εξορθολογήσουν τα επιχειρηματικά μας μοντέλα, βελτιώνοντας έτσι τα περιθώρια κέρδους και τις ταμειακές ροές» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μάικ Ρόμαν.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη του α’ τριμήνου ήταν στα 1,97 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 1,58 δολάρια ανά μετοχή. Οι οργανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 4,9%, λιγότερο από την πτώση κατά 6,9% που ανέμεναν οι αναλυτές, στη μεγαλύτερη πτώση από το β’ τρίμηνο του 2020, όταν η πανδημία του κορωνοϊού έβαλε σε πάγο μεγάλο μέρος της διεθνούς οικονομίας.

Τέλος, η εταιρεία επανέλαβε την ετήσια εκτίμησή της για μείωση των οργανικών πωλήσεων έως και 3% και προσαρμοσμένα κέρδη έως και 9 δολάρια ανά μετοχή.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα