Πελώνη: Με τα self test θa σπάσουμε την αλυσίδα της μετάδοσης – Τον Ιούνιο ο εμβολιασμός για τους σαραντάρηδες

«Από σήμερα ύστερα από σύμφωνη γνώμη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων επαναλειτουργούν τα λύκεια σε όλη τη χώρα. Για τη μέγιστη ασφάλεια όλων προβλέπεται η τήρηση των μέτρων που είχαν εφαρμοστεί στο παρελθόν αλλά και αρνητικό αποτέλεσμα Self test δύο φορές την εβδομάδα. Το νόημα της συγκεκριμένης παρέμβασης είναι η έγκαιρη ανίχνευση των ολιγοσυμπτωματικών και των ασυπτωματικών μαθητών και εκπαιδευτικών ώστε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.«Συνολικά

613 μαθητές και εκπαιδευτικοί ως επί το πλείστον ασυπτωματικοί που βρέθηκαν θετικοί με τη χρήση των self test έμειναν σήμερα σπίτι τους και δεν εξέθεσαν τους συμμαθητές τους σε κίνδυνο», συμπλήρωσε.

«Η κυβέρνηση με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καταθέτει σήμερα στη Βουλή πρόταση για την άρση των περιορισμών στην εγγραφή Ελλήνων του εξωτερικού στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, μετά την σχετική δήλωση Τζάκρη για την αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», είπε νωρίτερα.

Απαντώντας σε ερώτηση πως θα διασφαλίζονται τα δικαιώματα εργαζομένου που βρίσκεται θετικός σε self test η κ. Πελώνη τόνισε: «Είναι ακόμα νωρίς. Όπως προανέφερα εντός της εβδομάδας θα είναι διαθέσιμα τα τεστ αυτοδιάγνωσης τους εργαζομένους παραγωγικών ηλικιών στους τομείς που προανέφερα. Θα κάνετε λίγο υπομονή».

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση φοβάται νέες προβοκάτσιες από την Τουρκία μετά το βίντεο Αλτούν σημείωσε: «Ως προς το βίντεο αυτό πρόκειται για απαράδεκτα μυθεύματα και αβάσιμες και ψευδείς κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας. Δεν θα κάνω σενάρια. Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι ο κ. Δένδιας θα μεταφέρει από πρώτο χέρι τις απόψεις της ελληνικής πλευράς στην τουρκική πλευρά και ότι η Ελλάδα δεν θα είναι αυτή που θα δώσει οποιοδήποτε άλλοθι στην άλλη πλευρά».

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση σκέφτεται να ανοίξει την εστίαση σε εξωτερικούς χώρους για να μην υπάρχουν εικόνες συνωστισμού σε πλατείες σχολίασε: «Έχουμε πει ότι η λογική των βαλβίδων αποσυμπίεσης που έδωσε η κυβέρνηση με την αναπροσαρμογή στα μέτρα είχε τη λογική της καλύτερης συμμόρφωσης και να αξιοποιηθούν οι εξωτερικοί χώροι. Ωστόσο, είναι πρόωρη αυτή η συζήτηση. Έχει τοποθετηθεί και ο πρωθυπουργός ως προς την εστίαση. Αυτό είναι πιθανότερο να γίνει μετά το Πάσχα παρά πριν».

Για το πότε θα είναι διαθέσιμα σε όλους τους πολίτες τα self test: η κ. Πελώνη σημείωσε: «Ανάλογα με τις ροές που φτάνουν, θα είναι διαθέσιμα σε άλλες κατηγορίες, με προτεραιότητα μέχρι τα 67 έτη».

Σε σχέση με το ενδεχόμενο επίσπευσης εμβολιασμών εκπαιδευτικών η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε: «Βρίσκονται στην προτεραιοποίηση, και πλέον κάποιοι εμβολιάζονται και μέσω του μηχανισμού αναπλήρωσης».

Για το ενδεχόμενο να αρχίσουν να έχουν προνόμια για τις μετακινήσεις τους εντός της Ελλάδας οι εμβολιασμένοι ανέφερε: « Δεν έχω κάτι να ανακοινώσω επ’ αυτού».

Keywords
Τυχαία Θέματα