Πάτρα: δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τους επτά συλληφθέντες με τα όπλα και τα εκρηκτικά

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εγκληματική οργάνωση, ληστείες, κατοχή ναρκωτικών και εκρηκτικών άσκησε η Εισαγγελία Πατρών και στους επτά συλληφθέντες αντιεξουσιαστές.
Οι έξι θα απολογηθούν την άλλη Τρίτη, ενώ η κοπέλα τη Δευτέρα.
Για υπερβολική δίωξη και υπερβολική δικογραφία έκανε λόγο ο δικηγόρος ορισμένων εκ των κατηγορουμένων, Χρήστος Τσόλκας, σύμφωνα με το tempo24.news.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας βρέθηκαν συγκεντρωμένοι  συγγενείς των συλληφθέντων -μεταξύ αυτών και ο Κώστας Καρατσώλης, ο «Στέλιος» της

17Ν και πατέρας ενός εκ των κατηγορουμένων, καθώς και αλληλέγγυοι αντιεξουσιαστές, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα υπέρ τους

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι επτά συλληφθέντες εμπλέκονται σε σειρά από ένοπλες ληστείες τραπεζών, υποκαταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ. και σούπερ μάρκετ, τουλάχιστον από το 2020.

Εκτός από ληστείες, οι δράστες, για να μεγιστοποιήσουν το παράνομο κέρδος τους, είχαν διαμορφώσει σε οικίες όπου διέμεναν, κατάλληλους χώρους με υδροπονικές καλλιέργειες κάνναβης, ενώ οι ποσότητες που παράγονταν στη συνέχεια πωλούνταν στην περιοχή του κέντρου της Πάτρας.

Μάλιστα σε ένα από τα διαμερίσματα εντοπίστηκε μέχρι και ειδικός σωλήνας για την καλλιέργεια κάνναβης. Εκτός όμως από τη μεγάλη ποσότητα κάνναβης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα, εκρηκτικά και βιβλία με θέμα τον επαναστατικό αγώνα και τον αναρχισμό.

Οι δράστες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, για να πετύχουν το σκοπό τους είχαν προμηθευτεί πιστόλια, κατάλληλη ενδυμασία για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και του σώματος τους (όπως μπουφάν, περούκες, ιατρικές μάσκες γυαλιά, καπέλα τύπου τζόκεϊ κ.α.), ενώ προέβαιναν στην κλοπή μοτοσικλετών, τις οποίες χρησιμοποιούσαν κατά την τέλεση των ληστειών.

Μετά τις ληστείες, εγκατέλειπαν τις μηχανές, άλλαζαν ρούχα και διέφευγαν με διαφορετικό όχημα.

Μάλιστα, κατά τη δράση τους και προκειμένου να μην εντοπίζονται από τις Αρχές, λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, όπως χρήση ασυρμάτων, αποφυγή τηλεφωνικών συνομιλιών και δια ζώσης σχεδιασμό της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα