Πατέρας Ν. Ρωμανού: “Ρισκάρει τη ζωή του για τα πιστεύω του”

Συνέντευξη Τύπου για την κατάσταση της υγείας και την εξέλιξη του αγώνα των απεργών πείνας έδωσαν το μεσημέρι της Τρίτης στο ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο “Εμπρός” οι γονείς των καταδικασθέντων, μαζί με γιατρούς, δικηγόρους και αλληλέγγυους.

Όλοι τους τόνισαν πως το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι αναφαίρετο και πώς για ό,τι συμβεί στην υγεία του Νίκου Ρωμανού και των φίλων του, υπεύθυνο θα είναι το υπουργείο Δικαιοσύνης και ο ίδιος ο Χαράλαμπος Αθανασίου, σύμφωνα με το News247.gr

Από σκηνής του θεάτρου “Εμπρός” μίλησαν η Λίνα Βεργοπούλου, γενική ιατρός-αναισθησιολόγος και μητέρα του Δημήτρη Μπουρζούκου, ο Πέτρος Δαμιανός, εκπαιδευτικός και διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου των φυλακών Αυλώνα, η εγκληματολόγος Αναστασία Τσουκαλά και οι υπόλοιποι γονείς των απεργών πείνας.

Παρέμβαση έκαναν μεταξύ άλλων η Ζωή Κωνσταντοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου, ο οποίος ζήτησε να απομακρυνθεί το μικρόφωνο της ΝΕΡΙΤ, κάτι που έγινε δεκτό με χειροκροτήματα από το κοινό που παρακολουθούσε.

“Ο Νίκος κινδυνεύει να πεθάνει για τις ιδέες του, για αυτά που πιστεύει. Πρέπει να πάρει απάντηση της ίδιας ποιότητας με το αίτημα του για πρόσβαση στην παιδεία. Δεν μπορεί κανείς να κάνει μικροπολιτική με τα σώματα των άλλων”, είπε ο πατέρας του Ρωμανού.

Keywords
Τυχαία Θέματα