Πατατράκ για τον Τραμπ – Βουλευτές του δεν ψηφίζουν το νέο νόμο για την Υγεία

Το νομοσχέδιο για το νέο ασφαλιστικό σύστημα που θα καταργούσε το Obamacare αναγκάστηκαν να αποσύρουν οι Ρεπουμπλικάνοι μετά από μεγάλης κλίμακας ανταρσία μέσα στο κόμμα τους που δεν θα επέτρεπε την ψήφισή του.

Αν και είχε προηγηθεί μπαράζ επαφών του Ντόναλντ Τραμπ και του Πολ Ράιαν με γερουσιαστές, ακόμα και απειλές κατά των διαφωνούντων και λίγο πριν ο Τραμπ ανακοίνωνε μέσω twitter ότι «τα καταφέραμε», εν τέλει υπέστη μια παταγώδη πολιτική ήττα.

Ο πρόεδρος της Βουλής

των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν «μίλησε με τον πρόεδρο στις 15.00 σήμερα και ο πρόεδρος ζήτησε από τον (Πολ Ράιαν) να αποσύρει το νομοσχέδιο» επιβεβαιώνεται από την ίδια πηγή.

Η απόσυρση του εν λόγω νομοσχεδίου, μία από τις υποσχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου, συνιστά μια τεράστια ήττα σε προσωπικό επίπεδο για το Ντόναλντ Τραμπ, καθώς η εικόνα του ως δεινού διαπραγματευτή κατέρρευσε.

Τα 430 στελέχη της Βουλής των Αντιπροσώπων (193 Δημοκρατικοί και 237 Ρεπουμπλικάνοι) επρόκειτο να ψηφίσουν λίγο μετά τις 21.30 ώρα Ελλάδας. Όμως ο αριθμός των Ρεπουμπλικάνων που διατύπωσαν την αντίθεσή τους υπερέβη τους 30, γεγονός που συνιστά μια ήττα, δεδομένου ότι οι Δημοκρατικοί αντιτίθενται πλήρως.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα