ΠΑΣΟΚ: Γραμματέας ο Ν.Ανδρουλάκης

(upd)Το πέρασμα του ΠΑΣΟΚ στη νέα εποχή, ή τουλάχιστον σε μία νέα γενιά στελεχών, έγινε σήμερα γεγονός, καθώς η Κεντρική του Επιτροπή θα εξέλεξε, στην πρώτη συνεδρίασή της και εκτός εξαιρετικού απροόπτου, τον 35χρονο Νίκο Ανδρουλάκη στη θέση του γραμματέα.

Ο 34χρονος Νίκος Ανδρουλάκης εξελέγη νέος Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Ανδρουλάκης, ψηφίστηκε από 109 από τους 168 ψηφίσαντες (66%), ενώ υπήρξαν 3 άκυρα. Οι εγγεγραμμένοι ήταν 179.

Αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τα μέλη της ΚΠΕ και του Κινήματος, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι η εκλογή του είναι ευκαιρία να υπηρετήσει τα «καθαρά» μηνύματα που έστειλε το Συνέδριο. Επιπλέον, σημείωσε ότι είναι ευκαιρία να ξεκινήσει μαζί με τους νέους «έναν μαραθώνιο για να αποδείξουμε» ότι «η γενιά μας είναι το νέο που θα στηρίξει μια καινούρια αλλαγή».

«Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί αλλά με πραγματική ενότητα και όχι επίπλαστη», είπε και τόνισε ότι «πρέπει να ξανασυναντήσουμε την κοινωνία, να περπατήσουμε να βρεθούμε πάλι με τους νέους, μη προνομιούχους, να τους προσφέρουμε προοδευτική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

«Απέναντι σε αυτούς νιώθω υπόλογος, σε αυτούς πρέπει να δώσουμε ελπίδα και όραμα και θα το κάνουμε και μαζί με αυτούς πρέπει να ξανασηκώσουμε την πατρίδα και θα το κάνουμε», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Για επάξια εκλογή του κ. Ανδρουλάκη, μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «αποκτά έναν Γραμματέα νέο σε ηλικία, δυναμικό αξιόμαχο, με ολοκληρωμένη πολιτική προσωπικότητα, μακρά εμπειρία στο Πολιτικό Συμβούλιο και υπογράμμισε ότι γίνεται ο αγγελιαφόρος του μηνύματος του Συνέδριο για ανανέωση. Εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι θα ασκήσει τα καθήκοντά του με πολύ μεγάλο ζήλο, πλήρη σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες και με μέλημα την ενότητα της παράταξης, «αντιμετωπίζοντας όλους ως ίσους χωρίς καμία ανάμνηση παλαιών διαφωνιών».

Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε επίσης τον κ. Ανδρουλάκη να δώσει έμφαση στη συνεργασία του με όλα τα νέα στελέχη, «να πάρετε η νέα γενιά την υπόθεση στα χέρια σας, για να αποδείξουμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει δυνάμεις που υπάρχουν και δίνουν αποστομωτική απάντηση σε όλους που έχουν πει για θάνατο της παράταξης». Τέλος, τόνισε ότι ο παραλληλισμός του ΠΑΣΟΚ με την «εφτάψυχη γάτα», πρέπει να επιβεβαιωθεί.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankwars, πρόκειται για ένα στέλεχος «βενιζελικής» προέλευσης, με στενή επαφή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που όμως έχει και τις αυτόνομες αναφορές του στη νεώτερη ηλικιακή ομάδα του Κινήματος. Ο κ. Ανδρουλάκης εξελέγη πανηγυρικά από το συνέδριο πρώτος σε σταυρούς στην κεντρική επιτροπή του κόμματος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, του έδωσε το πράσινο φως να διεκδικήσει τη θέση του γραμματέα, παρότι ακόμη και στενοί του συνεργάτες είχαν επιφυλάξεις, για τη θεαματική ανέλιξη του νεαρού Ηρακλειώτη.Οι διεργασίες πάντως για την εκλογή του νέου πολιτικού συμβουλίου είναι πυρετώδεις και θα συνεχιστούν έως και τη έναρξη της ψηφοφορίας, καθώς οι ενδιαφερόμενοι είναι πολλοί, ενώ το πλειοψηφικό βενιζελικό μπλοκ έχει πολυδιασπαστεί στο θέμα αυτό.Σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά, όπως και της Νάντιας Γιαννακοπούλου, ενώ θα προωθηθούν και στελέχη της νεώτερης γενιάς. Είναι ακόμη αβέβαιο εάν θα μετάσχουν ιστορικά στελέχη, ενώ ο κ. Βενιζέλος έχει συνεχώς επικοινωνίες με έμπειρους παράγοντες όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης.Από την εσωκομματική αντιπολίτευση πιθανότατα υποψήφιος θα είναι ο Μιχάλης Καρχιμάκης, όχι όμως και ο συνοδοιπόρος του Παντελής Οικονόμου, ενώ ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος και η Αριστερή Πρωτοβουλία φαίνεται να επιλέγουν το δρόμο της διακριτικής αποχής και να μην διεκδικήσουν εκπροσώπηση στο πολιτικό συμβούλιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα