ΠΑΣΟΚ: “Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε” τώρα για τα οικονομικά του κόμματος

13:23 1/5/2013 - Πηγή: BankWars

(upd) ”Ουδέν σχόλιο” λέει τώρα το ΠΑΣΟΚ μετά τον …κακό χαμό για τα οικονομικά του κόμματος και το χθεσινό …άδειασμα του Γ.Παπανδρέου από τον Ευ. Βενιζέλο.

«Όλα όσα πρέπει να ειπωθούν, θα ειπωθούν ενώπιον των καταστατικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ», επιμένει η Ιπποκράτους, που πλέον δεν μπορεί παρά να πάει την υπόθεση μέχρι τέλους.

Σε

ενημερωτικό του σημείωμα, το κόμμα, χαρακτηρίζει «κατανοητή» την ευαισθησία των δημόσιων προσώπων, πλην όμως θεωρεί μεγαλύτερης σημασίας την ευαισθησία της βάσης του ΠΑΣΟΚ αλλά και όλων των Ελλήνων στην οποία πρέπει, κατά την Ιπποκράτους, να ανταποκρίνεται σήμερα.

«Ανοίγει» πάντως έτι περαιτέρω το θέμα, προαναγγέλλοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει τις επόμενες μέρες ολοκληρωμένη πρόταση για τα οικονομικά των κομμάτων με βάση τη διεθνή εμπειρία και με πλήρεις εγγυήσεις διαφάνειας».

Νωρίτερα το Bank Wars μετέδιδε:

“Άρχισαν τα όργανα” στο ΠΑΣΟΚ με τον Ευ. Βενιζέλο να δηλώνει αποφασισμένος να συνεχιστεί η έρευνα για τα “μαύρη τρύπα” στα ταμεία του κινήματος, και τον Γιώργο Παπανδρέου να αντιδρά οργισμένα στις “απαράδεκτες¨και “άθλιες”, όπως τις χαρακτηρίζει, διαρροές σε βάρος του.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν την Μ. Τρίτη, ενώ σύμφωνα με πηγές της Ιπποκρατους, ο κ. Βενιζέλος έδωσε οδηγίες να ζητηθεί -πριν την υποβολή της έκθεσης των έξι ελεγκτικών εταιρειών- η συνεργασία όσων έχουν κατά καιρούς αναμιχθεί στη διαχείριση, ώστε να είναι πλήρη τα λογιστικά στοιχεία και τα παραστατικά των δαπανών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν στελέχη τα οποία έχουν εξουσιοδοτηθεί να μιλούν εκ μέρους του και πολύ περισσότερο να αναλαμβάνουν πολιτικές πρωτοβουλίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση υπογραμμίστηκε ότι ο δανεισμός της περιόδου 2003-2011 (που έφτασε στα 116,5 εκατ.) σε συνδυασμό με τη δραστική μείωση της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης κατά 90%, (από περίπου 22 εκατ. στα περίπου 2,5 εκατ., που είναι ούτως ή άλλως εκχωρημένα στις τράπεζες) αφήνει το ΠΑΣΟΚ με μηδενική ουσιαστικά επιχορήγηση και το όλο θέμα παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις λόγω του προβλήματος των εργαζομένων του ΠΑΣΟΚ για τους οποίους, όπως διευκρινίζεται, εφαρμόζεται πλέον ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν εξάλλου, θέματα που συνδέονται με τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ, με πηγές της Ιπποκράτους να κάνουν λόγο για κατάρρευση της σκευωρίας του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αναφέρεται – κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες- σε «τεράστιες ευθύνες προσώπων που έπαιξαν ρόλο στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2009-2012» (σ.σ. Γ. Παπακωνσταντίνου).

Η οργισμένη ανακοίνωση Παπανδρέου

«Ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στη Βουλή, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο. Στη συνάντηση, ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε την οργή του για τις απαράδεκτες, άθλιες και ανήθικες διαρροές, που στηρίζονται σε ψεύδη, σχετικά με την οικονομική διαχείριση στο Κίνημα την περίοδο της Προεδρίας του.

Υπογράμμισε ότι, το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, διαλύει το ΠΑΣΟΚ και αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Τα σχετικά δημοσιεύματα στοχεύουν, στην ηθική απαξίωση του Γιώργου Παπανδρέου, με ανήθικες πρακτικές» υπερθεματίζει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, του Γ. Παπανδρέου.

«Πρακτικές που μετατρέπουν σε δήθεν “μαύρη τρύπα” τις γνωστές δανειακές υποχρεώσεις του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα και ανέρχονται σε περίπου 110 εκατομμύρια ευρώ -τη στιγμή που και άλλα κόμματα έχουν ανάλογα ή και μεγαλύτερα οικονομικά δεδομένα να επιδείξουν- ή σχεδόν δεκαπλασιάζουν αυθαίρετα το κόστος ενός ταξιδιού του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ενώ, σκοπίμως αποσιωπούν το γεγονός ότι, τα οικονομικά στοιχεία του ΠΑΣΟΚ, όπως και των άλλων κομμάτων, έχουν ελεγχθεί από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στην οποία συμμετέχουν και ορκωτοί λογιστές. Όσοι συνεργούν στην παραγωγή και αναπαραγωγή των ανήθικων χαλκευμένων διαρροών και των ψευδών, θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Την ώρα που καταρρέουν όλα τα σενάρια συνωμοσίας που στηθήκαν για να χτυπήσουν το ΠΑΣΟΚ, κάποιοι μεταφέρουν αυτά τα νοσηρά σενάρια στο εσωτερικό του Κινήματος. Ο Γιώργος Παπανδρέου σήκωσε το βάρος της ανασυγκρότησης και αναδιοργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να καταστεί δυνατό, να αναλάβει εκ νέου την ηγεσία της χώρας και να πρωταγωνιστήσει διεθνώς, πάντα στην υπηρεσία της Πατρίδας και της Δημοκρατικής Παράταξης» προσθέτει παράλληλα.

«Ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, σήκωσαν στην πλάτη τους το τεράστιο βάρος μιας ηράκλειας προσπάθειας που κράτησε τη χώρα ζωντανή.
Προσπάθεια που, πλέον, έχουν υιοθετήσει πολλοί από αυτούς που πριν την κατήγγειλαν.
Η σύγκρουση του Γιώργου Παπανδρέου με όσους αμφισβητούν αυτές τις αλήθειες θα είναι και διαρκής και σκληρή. Γιατί αφορά τους Έλληνες, τη χώρα, τη Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ» καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα