ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ: Να επαναλειτουργήσει άμεσα η ΕΡΤ – ΣΥΡΙΖΑ: Παράνομος ο Πρωθυπουργός

Την άμεση συμμόρφωση στην προσωρινή διαταγή του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως επιβάλλει ο σεβασμός του δημοκρατικού κράτους ζητεί το ΠΑΣΟΚ.

«Καμία καθυστέρηση δεν δικαιολογείται. Όποιοι βρήκαν τον τρόπο να διακόψουν σε λίγες ώρες τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, οφείλουν να κάνουν όλα όσα πρέπει για να αποκαταστήσουν τη λειτουργία αυτή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ιπποκράτους.

Σε δηλώσεις του στον Βήμα FM, και ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ

Ανδρέας Παπαδόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων ότι δεν υπήρξαν πανηγυρισμοί από την πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς χθες.

«Εμείς, αυτό που είπαμε και είπε και ο κ. Κουβέλης, μετά τη συνάντηση των τριών, είναι ότι ο κ. Σαμαράς έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη απόφαση του ΣτΕ και να προχωρήσει άμεσα στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ», εξήγησε και επανέλαβε ότι πρέπει να υπάρξει κανονικό πρόγραμμα λειτουργίας και «όχι μεσοβέζικα πράγματα».

ΣΥΡΙΖΑ: Παράνομος ο Πρωθυπουργός όσο δεν επαναλειτουργεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση

Την άμεση συμμόρφωση της κυβέρνησης με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ζήτησε από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Όσο δεν εφαρμόζει την απόφαση του ΣτΕ για επαναλειτουργία της ΕΡΤ ο Πρωθυπουργός είναι έκθετος και παράνομος», ανέφερε η Κουμουνδούρου σε σχόλιό της.

Κάλεσε επίσης τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη να ξεκαθαρίσουν «εάν εξακολουθούν να διαφωνούν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στην οποία βασίστηκε η κυβέρνηση για να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ και εάν τελικώς είναι διατεθειμένοι να ζητήσουν να έλθει στη Βουλή και να την καταψηφίσουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα