ΠΑΡΙΣΙ: Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στα Ηλίσια Πεδία

Το Ισλαμικό Κράτος ευθύνεται για την ένοπλη επίθεση στο κέντρο του Παρισιού χθες που κόστισε τη ζωή σε έναν αστυνομικό και τραυμάτισε άλλους δύο σοβαρά, ανακοίνωσε το πρακτορείο ειδήσεων της οργάνωσης, Amaq.Το πρακτορείο ανακοίνωσε την ταυτότητα του ενός δράστη, λέγοντας ότι πρόκειται για τον μαχητή του Αμπού Γιουσίφ από το Βέλγιο.Οι δυνάμεις ασφαλείας θα βρίσκονται σε επαγρύπνηση κατά τις εκλογές, μετά την ένοπλη επίθεση, δηλώνει ο πρόεδρος Ολάντ.

Όλα τα στοιχεία που αφορούν την χθεσινοβραδινή ένοπλη επίθεση σε

αστυνομικούς στο Παρίσι υποδεικνύουν ότι πρόκειται για επίθεση που σχετίζεται με την τρομοκρατία, δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις ασφαλείας θα παραμείνουν σε κατάσταση επαγρύπνησης κατά τις επικείμενες προεδρικές εκλογές. Σε τηλεοπτικό μήνυμά του, ο γάλλος πρόεδρος είπε ότι σήμερα θα συγκληθεί επείγουσα συνάντηση των επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας, άμυνας και πληροφοριών.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

ΠΑΡΙΣΙ: Τρόμος με νεκρούς στα Ηλύσια Πεδία

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και ένας άλλος τραυματίστηκε στο Παρίσι, όταν άγνωστος άνοιξε πυρ, με καλάσνικοφ εν μέσω πλήθους πολιτών στα Ηλύσια Πεδία. Νεκρός και ο δράστης της επίθεσης. Οι αστυνομικές αρχές απευθύνουν συστάσεις στους πολίτες να αποφεύγουν την πολυσύχναστη αυτή περιοχή, η οποία έχει περικυκλωθεί από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις.
Κλειστοί είναι αρκετοί σταθμοί του Μετρό για λόγους ασφαλείας.Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών τόνισε, πως είναι νωρίς για εκτιμήσεις σχετικά με τα κίνητρα των δραστών, ωστόσο σημείωσε, πως ξεκάθαρα στόχος των δραστών ήταν οι αστυνομικοί.
Συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, όπως μετέδωσε το Reuters.
Το συμβάν αυτό έρχεται μόλις τρεις ημέρες από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Keywords
Τυχαία Θέματα