Παρίσι: Για πέμπτη ημέρα παραμένει κλειστός ο Πύργος του Άιφελ

Για πέμπτη ημέρα παραμένει κλειστός ο Πύργος του Άιφελ λόγω απεργίας των εργαζομένων, όπως έγινε γνωστό από συνδικαλιστικές πηγές.

Αν η απεργία διαρκέσει έως το απόγευμα της Κυριακής, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη απεργία στην πρόσφατη ιστορία του μνημείου, καθώς το φθινόπωρο του 1998 ο Πύργος του Άιφελ

παρέμεινει κλειστός επί εξήμισι μέρες.

Οι εργαζόμενοι στον Πύργο καταγγέλλουν το μοντέλο διαχείρισης του δημοφιλούς μνημείου, επειδή υποτιμά το κόστος της συντήρησης και της λειτουργίας του. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι κατηγορούν την εταιρεία για την οικονομική διαχείρισή της αλλά και τη δημοτική Αρχή για τις πολύ υψηλές οικονομικές απαιτήσεις επί των εσόδων του μνημείου, που δεν αφήνουν περιθώρια για να γίνουν εργασίες επιδιόρθωσης και συντήρησης, ενώ παράλληλα περιορίζουν τις προσλήψεις και τις αμοιβές του προσωπικού.

Η διαμάχη, που κράτησε κλειστό τον Πύργο του Άιφελ και στις 27 Δεκεμβρίου, στην εκατοστή επέτειο από τον θάνατο του αρχιτέκτονα Γκιστάβ Εφέλ, εκδηλώνεται εν μέσω χειμερινών σχολικών διακοπών και πέντε μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου).

Keywords
Αναζητήσεις
parisi-gia-pebti-imera-paramenei-kleistos-o-pyrgos-tou-aifel.htm
Τυχαία Θέματα