Παρίσι: Αιφνιδιαστική έρευνα της αστυνομίας στα γραφεία της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων

Αιφνιδιαστική έρευνα στις εγκαταστάσεις που φιλοξενούν το στρατηγείο των διοργανωτών των επόμενων Θερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι διενήργησε νωρίτερα σήμερα Τρίτη η γαλλική αστυνομία, σύμφωνα με δηλώσεις της οργανωτικής επιτροπής.

Σύμφωνα με δηλώσεις του γραφείου του Γάλλου εισαγγελέα, η έφοδος στα γραφεία της επιτροπής «Παρίσι 2024» βασίζεται σε έρευνα που αφορά πιθανή εύνοια εταιρειών και κατάχρηση δημόσιου χρήματος. Μάλιστα, κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο δικαστικές έρευνες.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν οι γαλλικές Αρχές εντόπισαν

τυχόν ύποπτα στοιχεία στο κτίριο που βρίσκεται στο Σεν Ντενί.

Η οργανωτική επιτροπή δήλωσε ότι συνεργάζεται πλήρως με τη γαλλική αστυνομία, αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα.

Μέχρι τώρα δεν είχε γίνει γνωστή κάποια δικαστική έρευνα αναφορικά με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στη γαλλική πρωτεύουσα το επόμενο καλοκαίρι. Ωστόσο, πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Le Parisien» κάνουν λόγο για έρευνα του οικονομικού εισαγγελέα σχετικά με την ανάθεση δημόσιων συμβάσεων. Η εφημερίδα επικαλείται πηγές που γνωρίζουν έκθεση της γαλλικής Αρχής Καταπολέμησης της Διαφθοράς, η οποία φέρεται ότι έχει εντοπίσει πιθανές παρατυπίες.

Ερευνα διεξήχθη παράλληλα και στα γραφεία της Solideo, της εταιρείας παράδοσης των ολυμπιακών έργων, όπως επιβεβαίωσε η ίδια. «Η Solideo συνεργάζεται πλήρως και προσκομίζει τα στοιχεία που της ζητούνται» προσθέτει η εταιρεία στη δήλωσή της.

Keywords
Αναζητήσεις
parisi-aifnidiastiki-erevna-tis-astynomias-sta-grafeia-tis-organotikis-epitropis-ton-olybiakon-agonon.htm
Τυχαία Θέματα