Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της Κρήτης – Ζητείται ανάκριση κατ’ απόλυτη προτεραιότητα

Τους κινδύνους να γίνουν δυσμενείς αναφορές για την Ελλάδα που θα βλάψουν την εικόνα της ως φιλόξενης χώρας επισημαίνει σε παραγγελία του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, ζητώντας από την ανακρίτρια Ρεθύμνου την κατά απόλυτη προτεραιότητα ανάκριση στην υπόθεση της καταγγελλόμενης επίθεσης σε βάρος τουριστών στην περιοχή του Μυλοποτάμου.

Η εντολή του κ. Ντογιάκου εδράζεται στο άρθρο 32 (εδάφιο Γ) του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που ορίζει: «…Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

(…) μπορεί επίσης σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης να διατάσσει τη διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ’ απόλυτη προτεραιότητα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παραγγελία αναφέρεται ότι, αφού η Εισαγγελία έλαβε γνώση όσων φέρεται ότι τελέστηκαν στον Μυλοπότομο Κρήτης για την καταγγελλόμενη βίαιη επίθεση κατά των Γερμανών τουριστών, ζητείται η κατά προτεραιότητα ανάκριση για την υπόθεση η οποία «παρουσιάζει εξαιρετική σοβαρότητα, αφενός εξαιτίας του χρόνου που φέρεται να τελέστηκε δηλαδή εν μέσω τουριστικής περιόδου και αφετέρου για τον τόπο, την Κρήτη, που είναι νησί πόλος έλξης για τους τουρίστες από όλες τις χώρες του κόσμου».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισημαίνει τον κίνδυνο να γίνουν δυσμενείς αναφορές που μπορεί να βλάψουν εικόνα της Ελλάδας ως φιλόξενης χώρας.

Ενδελεχής έρευνα

Η παρέμβαση Ντογιάκου έρχεται τη στιγμή που παρατηρήθηκε ήδη μια καθυστέρηση στη διαδικασία του Αυτοφώρου και στη διαδικασία σύλληψης των δύο κατηγορουμένων. Στην παραγγελία δε σημειώνεται ότι η έρευνα πρέπει να φτάσει σε βάθος και να γίνει με πληρότητα, να είναι εξονυχιστική και να διακριβώσει όλα τα πραγματικά περιστατικά.

Η εντολή είναι για κατ’ απόλυτη προτεραιότητα ανάκριση για τα αδικήματα:

Απόπειρα επικίνδυνης βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα (κακούργημα)Επικίνδυνη οδήγηση από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωποςΕπικίνδυνη σωματική βλάβη με ρατσιστικά κίνητραΠαράνομη οπλοφορίαΑπειλήΑπλή σωματική βλάβη
Keywords
Τυχαία Θέματα