Παρέμβαση Δ. Ρέππα: “Καρφιά” για Βενιζέλο – «Είμαι ΠΑΣΟΚ, όχι Ελιά»

Σκληρή κριτική σε κυβέρνηση και ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ασκεί ο πρώην υπουργός Δημήτρης Ρέππας, μέσα από γραπτή παρέμβασή του – ελάχιστες ημέρες πριν τις κάλπες του Μαΐου - ενώ παράλληλα ζητά την ανάληψη πρωτοβουλιών με αλλαγή πολιτικής στάσης την επομένη κιόλας ημέρα των ευρωεκλογών.

«Είμαι ΠΑΣΟΚ, δεν είμαι Ελιά. Ψηφίζω Ελιά γιατί ψηφίζω ΠΑΣΟΚ» δηλώνει χαρακτηριστικά

στο άρθρο που δημοσίευσε στην προσωπική του ιστοσελίδα, ενώ ασκώντας κριτική για τη στάση του Αντώνη Σαμαρά την περίοδο 2011-2012, προειδοποιεί: «Οι δημοκρατικές εκλογές δεν είναι παραγωγός αστάθειας, αντιθέτως ενισχύουν την πολιτική σταθερότητα».

Παράλληλα δε τονίζει: «Η συζήτηση για τη σταθερότητα στη χώρα είναι υποκριτική όταν ασκούνται πολιτικές που οδηγούν ακόμη και σε ανθρωπιστική κρίση, αλλά και στην απαξίωση και κρίση των θεσμών. Πολιτική σταθερότητα χωρίς κοινωνική συνοχή, χωρίς δημοκρατική πολιτική των πολιτών δεν υφίσταται. Δεν είναι κεντροαριστερά η Ελιά και το Ποτάμι, ούτε η σύμπραξη με τη Δεξιά.

Ο πρώην υπουργός εξηγώντας την ψήφο του τονίζει:«Το ΠΑΣΟΚ ως Κεντροαριστερά, οφείλει να επιστρέψει στη βάση του και τις Αρχές του. Δεν είναι Κεντροαριστερά οι άνωθεν και έξωθεν, σε σχέση με το λαό πρωτοβουλίες και κινήσεις όπως οι 58 και η ΕΛΙΑ και προσφάτως το ΠΟΤΑΜΙ, που δεν ανταποκρίνονται σε κάποια ιστορική ανάγκη ούτε απηχούν τις κοινωνικές διεργασίες που συντελούνται αυτή την περίοδο.

Δεν είναι Κεντροαριστερά, όποια πολιτική επιλογή θέτει σε αμφιβολία τη θέση της χώρας στην Ε.Ε ή δεν αντιλαμβάνεται ότι η ευμάρεια με δανεικά τελικώς καθιστά περισσότερο εξαρτημένη τη χώρα. Και ασφαλώς δεν είναι Κεντροαριστερά η στρατηγική σύμπραξης με τη Δεξιά.

Κεντροαριστερά είναι η πολιτική που οδηγεί «από την κοινωνία της αγοράς στην αγορά της κοινωνίας». Αυτό το σχέδιο δεν μπορούν να το φέρουν σε πέρας, ούτε η Ν.Δ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχουν άλλη πολιτική.

Έχει ειπωθεί κατ’ επανάληψη ότι: «το ΠΑΣΟΚ κατέβηκε όταν κατέβηκε η χώρα και θα ανέβει όταν ανέβει η χώρα». Τα δημοσκοπικά ευρήματα αποκαλύπτουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ανεβαίνει, την ώρα που «ανεβαίνει» η χώρα. Εκτός αν γίνει δεκτό ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ανεβαίνει γιατί ακόμα δεν ανέβηκε η χώρα. Τότε προς τι η θριαμβολογία για success story;

Το ΠΑΣΟΚ, ας μην έχει το άγχος των δημοσκοπήσεων, ας μην επιδίδεται σε προσδιορισμό του ύψους του πήχη κατά το δοκούν. Το αποτέλεσμα των εκλογών, ασχέτως ποσοστού, θα είναι κακό αν το ΠΑΣΟΚ συνεχίσει να πορεύεται όπως τώρα και θα είναι καλό αν βγάλει τα συμπεράσματά του και από την επόμενη κιόλας ημέρα αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες με αλλαγή πολιτικής στάσης».

Αμφισβητεί την ηγεσία

«Για το ΠΑΣΟΚ στην επόμενη ημέρα θα αποφασίσει το ίδιο, το αυτόνομο και αυτοκυρίαρχο ΠΑΣΟΚ, με ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες» επισημαίνει στην παρέμβασή του ο Δημήτρης Ρέππας, θέτοντας εμμέσως πλην σαφώς θέμα ηγεσίας: «Για το ΠΑΣΟΚ στην επόμενη μέρα θα αποφασίσει το ίδιο, το αυτόνομο και αυτοκυρίαρχο ΠΑΣΟΚ. Με ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες. Δεν θα αποφασίσουν οι διαχρονικοί πολέμιοί του ούτε όσοι το απαξιώνουν εποφθαλμιώντας τα ιμάτιά του.

Η ψήφος μου στο ΠΑΣΟΚ είναι γι’ αυτά που πιστεύω τόσο για το ΠΑΣΟΚ όσο και για τη χώρα. Γιατί πιστεύω ότι αν ανέβει το ΠΑΣΟΚ τότε σίγουρα θα ανέβει και η χώρα. Άλλωστε οι μόνες χαμένες μάχες είναι αυτές που δεν δόθηκαν».

Επίθεση στη διαπλοκή

Ο πρώην υπουργός κάνει λόγο για «ψήφο μιας χρήσης ενόψει ενός νέου πολιτικού σκηνικού» και τονίζει ότι η πολιτική χάνει όλο και περισσότερο την αυτονομία της. «Από όργανο λαϊκής κυριαρχίας μετατρέπεται σε όργανο ενός κατεστημένου συστήματος εξαρτημένων πολιτικών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, εντεταλμένων δημοσιογράφων και επίορκων λειτουργών του κράτους».

«Ο πολιτικός διάλογος και τα επιχειρήματα έχουν υποκατασταθεί από το παραπολιτικό κουτσομπολιό και τη συνθηματολογία ακόμα και τις ύβρεις. Η επικοινωνία και η ενημέρωση γίνονται θεραπαινίδες συμφερόντων. Τα δημόσια αγαθά αγοραιοποιούνται. Η πολιτική ιδιωτικοποιείται και οι πολίτες ιδιωτεύουν» επισημαίνει και επιτίθεται στο Ποτάμι: «Το «παλαιό» που πορεύεται χωρίς αρχές και αξίες ας εκβληθεί στο πυρ το εξώτερο αλλά και το «νέο» που εκχωρεί την τύχη του προσβλέποντας στη θαλπωρή της διαπλοκής είναι εξίσου επιζήμιο» αναφέρει με νόημα.

Original article: Παρέμβαση Δ. Ρέππα: “Καρφιά” για Βενιζέλο – «Είμαι ΠΑΣΟΚ, όχι Ελιά».

Keywords
Τυχαία Θέματα