Παραβιάσεις στο Αιγαίο από τον αρχηγό της τούρκικης αεροπορίας!

Η τελευταία πρόκληση από την πλευρά της Άγκυρας, στο Αιγαίο δεν έχει προηγούμενο.

Μέχρι σήμερα δεν είχαμε πληροφορίες για την ταυτότητα των πιλότων των τουρκικών μαχητικών που παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο.

Όπως έγινε γνωστό, την περασμένη Τρίτη ο ίδιος ο Αρχηγός των αεροπορικών Δυνάμεων της Τουρκίας, πτέραρχος, Οζτούρκ, πραγματοποίησε πτήση πάνω από το Αιγαίο.

Η ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση είναι ότι η πτήση βιντεοσκοπήθηκε και το επίμαχο video κάνει το γύρο του διαδυκτίου.

Τις πραγματικές διαστάσεις της προκλητικής πτήσης , αποκαλύπτει με επίσημη ανακοίνωσή του το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας που δημοσιοποίησε το κρατικό τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu: Με τον τίτλο «Σημαντική Πτήση» από τον πτέραρχο Οζτούρκ στο Αιγαίο» το Anadolu γράφει ότι ο Αρχηγός των αεροπορικών Δυνάμεων, πραγματοποίησε «εκπαιδευτική πτήση στο Αιγαίο» με σκοπό, όπως ισχυρίζεται, την προστασία των εθνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας στη θάλασσα του Αιγαίου.

Το Αρχηγείο των Αεροπορικών Δυνάμεων της Τουρκίας, αναφερόμενο στο εν λόγω περιστατικό μιλά για πτήση πάνω από «διεθνή ύδατα».

Η Ελληνική πλευρά:

«Είναι η πρώτη φορά που έκαναν κάθετο πέρασμα του Αιγαίου στο κέντρο του, από την μια άκρη μέχρι την άλλη» σχολίασε σχετικά ο Έλληνας υπουργός άμυνας Πάνος Καμμένος, ενώ από το ΓΕΕΘΑ ανακοινώθηκε ότι όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα