Παράταση του σχολικού έτους κατά δύο εβδομάδες προανήγγειλε η Ζέττα Μακρή

Την παράταση του σχολικού έτους κατά δύο εβδομάδες, δηλαδή έως το τέλος Ιουνίου, με γνώμονα τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού προανήγγειλε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Η

υφυπουργός τόνισε ότι προτεραιότητα έχουν γυμνάσια και λύκεια, και ιδιαίτερα τα λύκεια λόγω των επερχόμενων εξετάσεων, αλλά επειδή είναι οι βαθμίδες που έχουν κάνει τη λιγότερη διά ζώσης εκπαίδευση.

Αναφορικά με τα self test επεσήμανε ότι οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν τα τεστ στο σπίτι τους και θα έρχονται στο σχολείο αφού προσκομίσουν μια υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα -ή από το ίδιο το παιδί αν είναι ενήλικας-, ενώ το ίδιο θα ισχύει για τους εκπαιδευτικούς.

Για τον εμβολιασμό στους εκπαιδευτικούς η κυρία Μακρή ανέφερε ότι μόλις το 30% έχει δηλώσει πως θέλει εθελοντικά να κάνει το εμβόλιο, με το νούμερο αυτό να ανεβαίνει κάπως για εκείνους τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Τέλος, η υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν την ίδια περίοδο που γίνονται κάθε χρόνο με βάση τη μειωμένη ύλη κατά 30% λόγω της ιδιαιτερότητας της εποχής, ενώ αναφερόμενη στις προαγωγικές εξετάσεις των υπολοίπων τάξεων σημείωσε ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για το αν διεξαχθούν ή όχι, ωστόσο διευκρίνισε πως ό,τι είναι να γίνει θα γίνει για το σύνολο των τάξεων γυμνασίων και λυκείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα