Παράταση του lockdown στην Αττική – «Κοκκινίζουν» πολλές περιοχές

Την παράταση του καθολικού lockdown στην Αττική για -τουλάχιστον- μια εβδομάδα ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πρόκειται για μια αναμενόμενη απόφαση, αφού παρά τις πολλές εβδομάδες lockdown τα κρούσματα όχι μόνο δεν μειώνονται, αλλά αντιθέτως αυξάνονται. Το ίδιο συμβαίνει και στην Αττική, όπου συνεχίζει σταθερά να συγκεντρώνει τα μισά από τα συνολικά κρούσματα της χώρας, ενώ σύμφωνα με τους επιστήμονες της δεν καταγράφει την επιπέδωση

της καμπύλης που ανέμεναν…

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σήμερα, από τα 1.790 κρούσματα στην Ελλάδα, τα 790 καταγράφηκαν στην Αττική. Πρόκειται για αριθμούς που προκαλούν «πονοκέφαλο» στους ειδικούς και αυτός είναι και ο λόγος που εισηγήθηκαν -και η κυβέρνηση υιοθέτησε- την παράταση του σκληρού lockdown για -τουλάχιστον- μια εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από αύριο Σάββατο θα βρίσκονται στο «κόκκινο»  έως τις 8 Μαρτίου:

Λευκάδα εκτός από το Μεγανήσι.Π.Ε. Θεσπρωτίας – Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στο δήμο Ηγουμενίτσας.Π.Ε. Σύρου.Π.Ε. Σάμου.Δήμος Αρταίων.Δήμος Διδυμοτείχου.Δήμος Λοκρών – Ανησυχητική η κατάσταση στη Μαλεσίνα.Δήμος Αμφιλοχίας.Ολόκληρη η Π.Ε. Ηρακλείου.Ολόκληρη η Π.Ε. Κορινθίας.

Παραμένουν κόκκινες η Κεφαλονιά, η Ηλεία, η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, το Ρέθυμνο, η Θάσος, η Αγιά, ο δήμος Πύδνας Κολινδρού, η Ζίτσα, το Ναύπλιο, η Τανάγρα.

Στο επίπεδο επιτήρησης μπαίνουν:

ΚάρπαθοςΔήμος Τεμπών

Από την πρώτη Μαρτίου έως και 15 Μαρτίου, ισχύουν τα εξής για Κακαβιά και Εύζωνες:

Ωράριο εισόδου: Επτά το πρωί έως τις επτά το απόγευμαΌριο εισόδου – 400 άτομαRapid Test για όλους τους εισερχόμενους στη χώρα.Σε περίπτωση κρούσματος δεν επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα.Καραντίνα 14 ημερών για όσους έρχονται στη χώρα, πλην οδηγούς εμπορευματικών φορτηγών.
Keywords
Αναζητήσεις
φεκ κακαβιά, rss
Τυχαία Θέματα