Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος της τρόικας στο ΤΧΣ Pierre Mariani – Η αλήθεια και οι φήμες

Παραιτήθηκε από τη θέση του μη εκτελεστικού μέλους του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας – ΤΧΣ και ο κ. Pierre Marianί. Οι φήμες λένε οτι διαφώνησε με την υπόθεση της πώλησης μιας εκ των θυγατρικών της Εθνικής και συγκεκριμένα της Πανγαία ΑΕΕΑΠ. Πρόκειται για φήμες. Ο κ. Mariani, που ήταν εκπρόσωπος της τρόικας, ήταν να φύγει απο το ΤΧΣ εδώ και πολλούς μήνες , καθώς ζει μόνιμα εκτός Ελλάδος.

Ο Pierre Mariani διετέλεσε Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, συν-επικεφαλής του τομέα Λιανικής

Τραπεζικής, της BNP Paribas και από το 2008 έως το 2012 Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Dexia, με συμμετοχή στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών Denizbank Τουρκίας, Dexia Banque Βελγίου, και Banque Internationale Λουξεμβούργου. Είναι επίσης Μέλος του ΔΣ και Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής της Electricité de France, από το 2009 και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Establissement Public de la Reunion des Musees Natioanaux και du Grand Palais.

Η “επίμαχη”, σύμφωνα με τις φήμες ιδιότητά του, ήταν ότι διατέλεσε και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας real estate του Fimalac Group, η οποία φέρεται να ανήκει στον γνωστό μεγαλοεπενδυτή George Soros, ανταγωνιστή του ισραηλινού «κροίσου» Β. Steinmetz που ελέγχει το private equity ΙNVEL με το οποίο έγινε το deal Eθνικής και Παναγαία

Original article: Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος της τρόικας στο ΤΧΣ Pierre Mariani – Η αλήθεια και οι φήμες.

Keywords
Τυχαία Θέματα