ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Να γίνουν αλλαγές αλλά με την ΕΡΤ ανοιχτή

Θέση πήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ.

O πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας διεμήνυσε τη θέση του ότι η εξυγίανση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης πρέπει να προχωρήσει αλλά με την ΕΡΤ ανοιχτή.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ότι η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ

μπορεί να γίνει με την κρατική τηλεόραση εν λειτουργία και αυτό να γίνει το ταχύτερο», απαντούσαν πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας σε ερώτηση του Πρώτου Θέματος για τη θέση του κ. Παπούλια.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την προηγούμενη Τετάρτη έλεγε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα ότι οι δικές του δυνατότητες παρέμβασης είναι περιορισμένες από το Σύνταγμα.ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤΑπόφαση αναμένεται να εκδώσει την Δευτέρα το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο έχει προσφύγει η ΠΟΣΠΕΡΤ, ζητώντας προσωρινή διαταγή για να «παγώσει» η εφαρμογή της κοινής υπουργικής απόφασης για την κατάργηση της ΕΡΤΠΟΣΠΕΡΤ, που είναι ο συνδικαλιστικός φορέας των εργαζομένων στην ΕΡΤ, προσέφυγε στο ΣτΕ, ζητώντας την αναστολή της επίμαχης απόφασης που υπέγραψαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Συνάντηση Κουβέλη με τον υπουργό επικρατείας για την ΕΡΤ – “Όχι” σε πρόγραμμα κονσέρβαΣυνάντηση στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ είχαν σήμερα ο Φώτης Κουβέλης με τον υπουργό Επικρατείας και στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Σταμάτη για το θέμα της ΕΡΤ.

Ο κ. Κουβέλης διαμήνυσε ότι επιθυμεί την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με κανονικό πρόγραμμα και όχι μια μεσοβέζικη λύση με ντοκιμαντέρ και εκπομπές σε επανάληψη.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε, αν γίνει δεκτή η πρότασή του, να συσταθεί άμεσα μία επιτροπή, τα μέλη της οποίας θα προτείνουν τα τρία κόμματα, η οποία θα επεξεργαστεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης και εξορθολογισμού της ΕΡΤ.

Με αυτές τις θέσεις, όπως ενημέρωσε τον κ. Σταμάτη, θα προσέλθει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα.

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας διέταξε η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου με αφορμή το χθεσινό έγγραφο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με συμβάσεις και αναθέσεις παραγωγών στην ΕΡΤ.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στους επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνη Ελευθεριάνο, οι οποίοι θα ερευνήσουν συμβάσεις σε βάθος δεκαετίας.

“Σύγκρουση” ΤσίπραΣτουρνάρα στη Βουλή – Λάδι στη φωτιά από τη ΝΔ που μιλά για καθοδηγούμενη απεργία

Καταστροφολογείτε και δεν προτείνετε καμία λύση, είναι η απάντηση του Γ.Στουρνάρα στη σφοδρή επίθεση που δέχτηκε στη Βουλή από τον Αλέξη Τσίπρα για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ο Aλέξης Τσίπρας είπε ότι με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, η κυβέρνηση ξεφτιλίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι η ΕΡΤ αποτελεί ένα πυροτέχνημα αποπροσανατολισμού από το φιάσκο στην οικονομία και ότι “τις δικές σας αμαρτίες στην ΕΡΤ, τις φορτώνετε στους εργαζόμενους”.

Άφησε προσωπικές αιχμές κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, καλώντας τον να εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο διορίστηκε στην ΕΡΤ, ενώ κατηγόρησε τον κ. Στουρνάρα ότι διακινεί λίστες για το ποιοι θα προσληφθούν την επόμενη μέρα στη νέα ΕΡΤ.

Στο μεταξύ, την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας πυροδότησε η απόφαση της ΠΟΕΣΥ και των υπόλοιπων δημοσιογραφικών ενώσεων για συνέχιση της απεργίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Στη σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος γίνεται λογος για «καθοδηγούμενους συνδικαλιστές δημοσιογράφους», οι οποίοι, όπως τονίζεται, «επιβάλλουν τη φίμωση τώρα που ο εισαγγελέας ακουμπάει και τους ίδιους στο “μαγαζί” τους».

«Η σημερινή ανακοίνωση των καθοδηγούμενων συνδικαλιστών δημοσιογράφων, είναι δείγμα του πανικού τους, τώρα που αμφισβητούνται τα προνόμια κάποιων εκλεκτών τους. Ένα είναι βέβαιο, ότι επιβάλλουν τη φίμωση τώρα που ο Εισαγγελέας ακουμπάει και τους ίδιους στο “μαγαζί” τους, το οποίο δυστυχώς πληρώνει ο Ελληνικός Λαός. Είναι προφανές ότι είμαστε απέναντί τους, αλλά δίπλα στους “φιμωμένους” από τη συνδικαλιστική τους ηγεσία εργαζόμενους στα ΜΜΕ», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ BANKWARS ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ:Το «χατιράκι» του Α. Σαμαρά σε Βενιζέλο, Κουβέλη – Προσωρινό πρόγραμμα από την ΕΡΤ για να βουλώσουν στόματα

Στην προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο για την ΕΡΤ και να εκτονωθεί η τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει Βενιζέλος και Κουβέλης, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, φαίνεται πως θα κάνει τελικά το… χατιράκι των δύο πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την τρικομματική κυβέρνηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου, επεξεργάζεται σχέδιο άμεσης επαναλειτουργίας της ΕΡΤ μέχρι τα τέλη Ιουνίου με «προσωρινό» πρόγραμμα, ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση και να «διασωθούν» οι Βενιζέλος και Κουβέλης, οι οποίοι δέχονται ασφυκτικές πιέσεις στο εσωτερικό ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ,ώστε να αποσύρουν τη στήριξη στον Σαμαρά. Ήδη το υπουργείο Οικονομικών αναζητά δημοσιογράφους και τεχνικούς, οι οποίοι θα υπογράψουν συμβάσεις έργου και θα στελεχώσουν το νέο πρόγραμμα.

Ο πρωθυπουργός θέλει να σώσει τους κυβερνητικούς του εταίρους, καθώς κατανοεί ότι αν προχωρήσει στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ναι μεν θα βγει ενισχυμένος, ωστόσο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα καταποντιστούν, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ακυβερνησίας.

Εν τω μεταξύ, η πίεση στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι τεράστια. Ενδεικτικά είναι όσα διαδραματίστηκαν σήμερα στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος του Φ. Κουβέλη. Οι βουλευτές βρίσκονται στα …κάγκελα, με εξαίρεση τους Ψαριανό και Λυκούδη, οι οποίοι κράτησαν πιο ήπιους τόνους.

Την ίδια ώρα, καζάνι που βράζει είναι και το ΠΑΣΟΚ, με τον πρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο να αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα, καθώς τουλάχιστον δέκα βουλευτές απειλούν να φύγουν από το κίνημα, αν το ΠΑΣΟΚ δεν αποσύρει τη στήριξή του στον Σαμαρα. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη της Ιπποκράτους, η στρατηγική που ακολουθήθηκε είναι λανθασμένη, το ΠΑΣΟΚ δεν κέρδισε τίποτα, αντιθέτως ζημιώθηκε από τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση.

Τα παραπάνω συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι θα βρεθεί μια συμβιβαστική λύση για την ΕΡΤ, καθώς η κυβέρνηση κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα και ο πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι παρά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ενίσχυση της ΝΔ, δεν είναι σε θέση να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Keywords
ΕΡΤ, γιάννης στουρνάρας, φώτης κουβέλης, τελευταίες δημοσκοπήσεις, αναδιαρθρωση, τσιπρας, συνταγμα, δευτερα, ποσπερτ, στουρναρας, δημαρ, σαμαρας, λύση, παπανδρεου, βουλη, νεα δημοκρατια, νέα, ποεσυ, απεργια, φίμωση, μμε, βενιζελος, ιουνίου, ΠΑΣΟΚ, συμμετοχή, δημοσκοπηση, Αντωνης Σαμαρας, μυστικες δημοσκοπησεις, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, απεργια οσε, απεργια υπα, απεργιες σημερα, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, απεργια μμε, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, απεργια ταξι, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, φωτια, γιάννης στουρνάρας, τελευταίες δημοσκοπήσεις, φώτης κουβέλης, κομματα, βουλευτες, κουβελης, μιλα, ελενη, το θεμα, ηγεσια, θεμα, ντοκιμαντερ, οικονομια, πιεση, προγραμμα, σημερινη, τηλεοραση, υπουργειο οικονομικων, ωρα, αφορμη, γινει, γινεται, γραφεια, δευτερα, δυστυχως, δειγμα, εγγραφο, ειπε, υπαρχει, εκτιμηση, ιδια, υφυπουργος, καζανι, κυβερνηση, λαδι, λειτουργια, λύση, μαξιμου, ποεσυ, ποπη παπανδρεου, ποσπερτ, συμμετοχή, σχεδιο, τρια, φίμωση, φιασκο, εφαρμογη, εκπομπες, υπουργειο, ιουνίου, πηγες, θεσεις
Τυχαία Θέματα