Παπαθανάσης: Πρώτο θα ανοίξει το click away όταν έρθει η ώρα – Αργούν τα γυμναστήρια
Για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης σχετικά με την επαναλειτουργία τόσο του λιανεμπορίου όσο και άλλων κλάδων που έχουν μείνει κλειστοί εξαιτίας του lockdown, μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, αναφέροντας ότι οι ειδικοί θα μετρήσουν το άνοιγμα των σχολείων της Δευτέρας, προκειμένουν να λάβουν και τις αποφάσεις σχετικά με το εμπόριο.
«Η ελληνική πολιτεία έβαλε πάνω από όλα την υγεία» τόνισε ο κ. Παπαθανασής, υπογραμμίζοντας πως «η οικονομία ήρθε δεύτερη και είμαστε σε θέση να πούμε ότι τα πράγματα πάνε καλά». «Οι επιδημιολόγοι έδωσαν την επιστημονική τους γνώση και η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός έλαβε τις σωστές αποφάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι «στην οικονομία, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας έως το τέλος αυτής της περιπέτειας» λέγοντας πως «αυτό το κάνουμε με έναν σωστό τρόπο, καθώς κινούμαστε εντός του δημοσιονομικού χώρου για να μπορούμε να δανειζόμαστε. Ένα κράτος που έχει μείωση των εσόδων, από κάπου πρέπει να καλύψει αυτό το κενό για να μπορέσει να δώσει τη στήριξη αυτή που πρέπει. Στο τέλος πρέπει να γίνει ο απολογισμός, να δούμε ποιοι κλάδοι έχουν υποφέρει περισσότερο και να δοθεί η ανάλογη στήριξη», ανέφερε κάνοντας και ιδιαίτερη αναφορά σε έναν εκ των πλέον πληγέντων κλάδων, την εστίαση, επισημαίνοντας ότι «ο κλάδος της εστίασης είναι κλειστό, έχει πληγεί αρκετά και χρειάζεται αυτή την ειδική στήριξη».
«Προτεραιότητα της κυβέρνησης ήταν οι μαθητές να πάνε σχολείο» τόνισε επιπλέον ο κ. Παπαθανάσης, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό θα μετρηθεί και στη συνέχεια θα συζητήσουμε για το άνοιγμα με το click away της αγοράς».
Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι «θα ξεκινήσουμε πρώτα από όλα με την παράδοση εκτός. Από εκεί και πέρα, το κάθε τι προσθέτει μία κινητικότητα. Οι λοιμωξιολόγοι συνεδριάζουν συνεχώς, όταν δουν ότι υπάρχει χώρος για να μπει στην κινητικότητα κάτι θα ανοίξουμε τη συζήτηση (καφέ, εστίαση, κουρεία, κομμωτήρια). Θα ξεκινήσουμε από την παράδοση εκτός (click away) που έκλεισε τελευταίο, καθ’ ότι το λιανικό εμπόριο βρίσκεται σε μία φάση των εκπτώσεων και τα προιόντα πρέπει να εκτονωθούν προς την αγορά».
Τέλος, ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε και στα γυμναστήρια, λέγοντας ότι πολύς κόσμος ρωτάει για αυτά, ωστόσο η επαναλειτουργία τους «είναι πιο πίσω και δεν έχουν μπει αυτή τη στιγμή στη συζήτηση».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Ο «χιονιάς του αιώνα» χτύπησε τη Μαδρίτη
- Politico: Η Γερμανία παρακάμπτει την Κομισιόν και εξασφαλίζει περισσότερα εμβόλια
- Politico: Η ΕΕ κάνει τα στραβά μάτια με τη Γερμανία για τα εμβόλια
- ΠΑΟΚ: «Μετρά» μέρες ο Τσόλακ
- Εμβολιασμοί: SMS στους άνω των 85 ετών, από Δευτέρα
- Ρέθυμνο: Συλλήψεις για ναρκωτικά, οπλοφορία και απόπειρα κλοπής
- Voucher 200 ευρώ για αγορά λάπτοπ-τάμπλετ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
- Δένδιας: Ιστορική στιγμή η κατάθεση του νομοσχεδίου για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο
- Iνδονησία: Συνετρίβη αεροπλάνο της Sriwijaya-Είχε χαθεί από τα ραντάρ
- Μπριζίτ Μακρόν: Είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό στα τέλη Δεκεμβρίου
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις BankWars
- Σκυλακάκης: Έρχεται νομοθετική διάταξη για τις επιταγές – Επανεξέταση του ύψους ηλεκτρονικών αποδείξεων
- Φ. Γεννηματά: Ο χώρος του Κέντρου δεν έχει σχέση με την παράταξη της Δεξιάς
- Άνοιγμα σχολείων: Όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν από Δευτέρα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία
- Ινδονησία: Αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του από Τζακάρτα
- Bρέφος 9 μηνών με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Πάτρας
- Black out τα ξημερώματα στα Τρίκαλα – Έσπασαν κολόνες της ΔΕΗ
- Απίστευτες εικόνες από την χιονοθύελλα στην Ισπανία – Στους δρόμους ο στρατός
- Γώγος: Δεν θα ανοίξει το λιανεμπόριο ακόμα – Επόμενο βήμα η Γ’ Λυκείου
- Τελευταία Νέα BankWars
- Ινδονησία: Αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του από Τζακάρτα
- Σκυλακάκης: Έρχεται νομοθετική διάταξη για τις επιταγές – Επανεξέταση του ύψους ηλεκτρονικών αποδείξεων
- Φ. Γεννηματά: Ο χώρος του Κέντρου δεν έχει σχέση με την παράταξη της Δεξιάς
- Απίστευτες εικόνες από την χιονοθύελλα στην Ισπανία – Στους δρόμους ο στρατός
- Άνοιγμα σχολείων: Όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν από Δευτέρα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία
- Bρέφος 9 μηνών με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Πάτρας
- Black out τα ξημερώματα στα Τρίκαλα – Έσπασαν κολόνες της ΔΕΗ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- ΗΠΑ: Διώξεις για την εισβολή στο Καπιτώλιο
- Σαλάτα με μπρι, κάστανα και ρόδι από την Αντωνία Κατή
- Ρέθυμνο: Συλλήψεις για ναρκωτικά, οπλοφορία και απόπειρα κλοπής
- Πίτσα, ψωμί και γλυκίσματα από υπολείμματα κρασιού
- Ρωσία: Τρεις νεκροί από χιονοστιβάδα που έθαψε χιονοδρομικό κέντρο
- Δένδιας: Ιστορική στιγμή η κατάθεση του νομοσχεδίου για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο
- Politico: «Η Κομισιόν αφήνει τη Γερμανία να ξεφύγει παραβιάζοντας τους όρους για το εμβόλιο»