Παπαντωνίου μετά συζύγου στον ανακριτή…

Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης καλείται να δώσει σήμερα ο Γιάννος Παπαντωνίου αλλά και η σύζυγος του, Σταυρούλα Κουράκου κατηγορούμενοι για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος το οποίο φέρεται να συνδέεται με τη διακίνηση παράνομου χρήματος από εξοπλιστικά προγράμματα.

Η επίμαχη σύμβαση, σύμφωνα με τη δικογραφία, είναι η 010Β/03 που υπογράφηκε στις 6.2.2003 για τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού με αντισυμβαλλόμενα μέρη την εταιρεία Ελληνικά

Ναυπηγεία Α.Ε. ως κύριου αναδόχου και υποκατασκευαστή την εταιρεία THALES NEDER LAND B.V. και του υπουργείου Εθνική Άμυνας.

Το ζεύγος Παπαντωνίου είχε λάβει προθεσμία δυο μηνών για να προετοιμάσει την υπεράσπιση του, ωστόσο, δεν αποκλείεται να ζητήσει σήμερα επιπλέον χρόνο προκειμένου να εξετάσει το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας η οποία αριθμεί περίπου 800 σελίδες.

Η ανακρίτρια Διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανίκα, και ο επίκουρός της, Γιώργος Ευαγγέλου, καταλογίζουν στον κ. Παπαντωνίου ότι έλαβε χρηματικά ποσά ως δώρο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του υποκατασκευαστή του έργου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το ποσό της νομιμοποίησης ανέρχεται σε περίπου 2.800.000 ελβετικά φράγκα ενώ εκτιμάται ότι η ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο αγγίζει τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξή του σε αξιόποινες πράξεις , φέρεται να χρησιμοποίησε πλήθος τραπεζικών λογαριασμών και υπο- λογαριασμών μέσω των οποίων εκτελέστηκαν εκατοντάδες κινήσεις εντός του χρηματοπιστωτικού τομέα , οι οποίες είχαν, σύμφωνα με την κατηγορία, στόχο να χαθούν τα ίχνη του χρήματος και να φτάσουν «καθαρά» στους τελικούς αποδέκτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα