Παπαδημούλης σε Ντομπρόβσκις: Μην παρασύρεστε από τους εκφοβισμούς του Σόιμπλε
Να σταματήσει η Κομισιόν “να παρασύρεται από τους εκφοβισμούς του Σόιμπλε”, ζήτησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, απευθυνόμενος στον επίτροπο Βάλντις Ντομπρόβσκις, με την ευκαιρία συζήτησης στην Ολομέλεια για το ευρωπαϊκό εξάμηνο.
Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι “η τυφλή μονομερής λιτότητα, το δόγμα Σόιμπλε, δεν φέρνει ανάπτυξη. Αποσυνθέτει την Ευρώπη, οξύνοντας τις κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες και τροφοδοτεί τους λαϊκιστές της άκρας δεξιάς”. “Η Κομισιόν πρέπει να προχωρήσει με πιο τολμηρά βήματα για μία αναστροφή υπέρ της οικονομικής ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη. Ιδιαίτερα με ενίσχυση των επενδύσεων και της ζήτησης από τις χώρες της Ευρωζώνης, όπως η Γερμανία, που έχουν μεγάλα δημοσιονομικά πλεονάσματα “, πρόσθεσε.
Απευθυνόμενος στον κ. Ντομπρόβσκις υπογράμμισε: “Κύριε Ντόμπροβσκις, το δόγμα λιτότητα-λιτότητα σκοτώνει την ανάπτυξη, τροφοδοτεί την ανεργία και ενισχύει την Ακροδεξιά για διάλυση της Ευρώπης και για μία τεράστια κοινωνική οπισθοδρόμηση. Έχετε ιστορικό καθήκον και ευθύνη να τα αποτρέψετε και την έχουμε και εμείς στο Ευρωκοινοβούλιο. Γι’ αυτό, σταματήστε να αφήνετε τον εαυτό σας εκτεθειμένο ως Κομισιόν στο bullying του κ. Σόιμπλε, που θέλει να αντικαταστήσει την Κομισιόν στο θεσμικό της ρόλο με αυτοματοποιημένους μηχανισμούς και τεχνοκράτες. Περιμένουμε σθεναρές απαντήσεις κατά αυτών των εκφοβισμών”.
Με δική του παρέμβαση, ο ευρωβουλευτής Νότης Μαρίας μίλησε για ένα ευρωπαϊκό εξάμηνο “αναίρεσης των κυριαρχικών δικαιωμάτων των εθνικών Κοινοβουλίων να διαμορφώνουν ελεύθερα τους κρατικούς τους προϋπολογισμούς. Αποτελεί εργαλείο της Μερκελικής λιτότητας και όταν οι Βρυξέλλες δείξουν ότι επιχειρούν να αυτονομηθούν από την πολιτική του Βερολίνου, δίνοντας όπως τώρα λίγα ψίχουλα ανάπτυξης, τότε ο Σόιμπλε τις ανακαλεί στην τάξη”.
Απευθυνόμενος στον κ. Ντομπρόβσκις σημείωσε: “Ήρθε, λοιπόν, η ώρα κ. Ντόμπροβσκις να προχωρήσει η Ελλάδα στην εγγραφή των γερμανικών αποζημιώσεων στον ελληνικό κρατικό προϋπολογισμό. Για τον λόγο αυτό διοργανώνουμε ηλεκτρονική ψηφοφορία, με την οποία απαιτούμε επιτέλους την εγγραφή στον κρατικό προϋπολογισμό των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Μία ηλεκτρονική ψηφοφορία που θα θέσει την ελληνική Βουλή προ των ευθυνών της και θα αναγκάσει την ελληνική κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο, να εγγράψει, δηλαδή, εδώ και τώρα τις γερμανικές αποζημιώσεις στον υπό ψήφιση κρατικό προϋπολογισμό του 2017”.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Aλλάζει ριζικά το τοπίο της λιανικής αγοράς ρεύματος στην Ελλάδα
- Eurobasket 2017: Από το Ελσίνκι ξεκινάει τη μάχη η Εθνική
- Ιδού πότε το δολάριο και το ευρώ θα βρεθούν σε απόλυτη ισοτιμία
- Βρήκε χρυσάφι αξίας 3,5 εκατ. ευρώ μέσα στο σπίτι που κληρονόμησε!
- Ερντογάν: Ζητά επισήμως επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης της Λωζάνης
- Οι Ρώσοι τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα
- Οι πρωτιές των παρατάξεων στις εκλογές του ΤΕΕ
- Εκλογές ΤΕΕ: Πρώτος σε σταυρούς ο Γ. Στασινός
- Ρώμη: Μυστήριο με νεαρή άστεγη που μοιάζει με την Μαντλίν Μακάν
- Νέο κατάστημα Cosmote στο The Mall Athens
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις BankWars
- Τελευταία Νέα BankWars
- Eurobank: Εγκαίνια για το 1ο digital κατάστημα
- Ερντογάν: Η συνθήκη της Λωζάνης είναι συζητήσιμη, δεν είναι ιερό κείμενο
- Ο ΣΕΒ απαντά στην υπουργό Εργασίας – «Γνωστές οι θέσεις μας για τα εργασιακά»
- ΠΟΕΔΗΝ: «Θερίζουν» οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις – Μείζον πρόβλημα για τη Δημόσια Υγεία
- Ο πολιτικός κόσμος τίμησε τον Κωστή Στεφανόπουλο
- Τσίπρας σε Ράμα: Η εθνικιστική ρητορική υπονομεύει τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας
- MNI: Δύσκολη η συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup – Plan B από την Ε.Ε. εάν δεν τα βρει με το ΔΝΤ
- Το «θαύμα της Λέστερ» ανέπτυξε την πόλη και υποστήριξε 2.500 θέσεις εργασίας
- ΤτΕ: Αυξημένες οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Σεπτέμβριο
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- PeopleXmasParty: Η showbiz καλωσόρισε την εορταστική περίοδο στο πιο λαμπερό Xmas party!
- MNI: Χωρίς συμφωνία το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου – Το Plan B της ΕΕ για το χρέος
- ΣτΕ: Νόμιμα πέρασαν στο ΤΑΙΠΕΔ τα ιαματική νερά της Αιδηψού
- Πρόστιμα 31.500 ευρώ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
- Xριστούγεννα 2016: Αυτός είναι ο χάρτης της τρομοκρατίας σύμφωνα με το State Department
- Εθνική Πανγαία: Από 9/12 η καταβολή του προσωρινού μερίσματος χρήσης 2016
- Οι πρωτιές των παρατάξεων στις εκλογές του ΤΕΕ
- Οι μαύρες γυναίκες στην Αγγλία κινδυνεύουν περισσότερο να παρουσιάσουν καρκίνο του μαστού
- Καναδάς: Σταδιακή κατάργηση όλων των μονάδων παραγωγής ενέργειας από άνθρακα ως το 2030